Veganske steam buns med pulled aubergine

Veganske steam buns med pulled aubergine

Hatting Steam buns er asiatiske dampede brød. Lag en vegansk variant og bytt ut kjøttet med pulled aubergine – og nyt et ekte måltid fra Østen. Velbekomme – 吃吃吃

Til 6 veganske steam buns med pulled aubergine

6 Hatting Steam buns
¼ rødkål
1 stor gulrot

Pulled aubergine

1 stor aubergine
3 ss soyasous
3 ss lønnesirup
2 ss vann
1 ss sesamfrø
1 ts revet ingefær
1 ts maisenna
Til slutt 3 ss hoisinsaus

Slik gjør du:

  1. Stikk hull i auberginen med en gaffel, og sett den inn i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
  2. Lag sausen ved å blande sammen resten av ingrediensene til pulled aubergine, bortsett fra hoisinsaus, i en bolle.
  3. Finstrimle gulrot og rødkål.
  4. Etter 20 min tar du ut auberginen og legger den i en bolle som du dekker med en tallerken. La stå i 5 minutter. Da mykner auberginen og den blir lettere å rive.
  5. Ha auberginen på en fjøl. Del den nesten i to med en kniv, og bruk to gafler til å rive auberginekjøttet. Riv i tynne strimler. Til slutt kutter du alt noen ekstra ganger med en kniv slik at du får lange remser med aubergine.
  6. Ha over sausen som du har blandet i bollen, bland godt.
  7. Hell hele blandingen over på et bakepapir, og stek i 15 minutter til.
  8. Gjør nå klar steam buns. Kok opp 2 cm vann i en kjele. Legg en damperist eller dørslag i kjelen, og damp steam buns i 5-7 minutter.
  9. Ta ut auberginefyllet av ovnen, smør over 3 ss hoisinsaus, og inn igjen i ovene i 2 minutter.
  10. Fyll de dampende steam buns med pulled aubergine og strimlede grønnsaker og ha over hoisinsausen.
  11. Nyt veganske steam buns – smaker nesten som å være der.

Foto og oppskrift: Emilie Nereng

Her finner du flere oppskrifter med Steam buns