Steam buns med spicy tempuratorsk

Steam buns med spicy tempuratorsk

Lyst på en deilig middag med myke og dampede Steam buns fylt med spicy tempuratorsk? Denne spennende oppskriften er laget av kokken Benjamin Vikse Roth og vil garantert glede dine smaksløker.

Til 6 Steam buns med spicy tempuratorsk trenger du

  • 1 pk Hatting Steam bun

Asiatisk torsk

  • 400 g torskefilet uten skinn og ben
  • 1 stor rød chili
  • 1 sitrongress – kun bunnen
  • 2 stk limeblad (kan sløyfes)
  • 1 bit ingefær (tommelstørrelse)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 bunt koriander
  • 2 dl soya
  • 0,5 dl fiskesaus
  • 2 dl vann
  • 1 ss sukker

Tempura-blanding

  • 125 g sticky rice-mel
  • 75 g tapiokamel
  • 1 ts bakepulver
  • 2,5 dl vann
  • 100 g tapiokamel til panering
  • Solsikke eller rapsolje til fritering

Har du ikke ris- eller tapiokamel kan du bruke en blanding av hvetemel og maizena:

Alternativ tempura-blanding

  • 75 g hvetemel
  • 50 g maismel
  • 7 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2,5 dl kullsyrevann

Asiatisk coleslaw

  • 1 liten spisskål
  • 2 gulrøtter
  • 1 birdseye chili uten frø eller vanlig chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 neve koriander
  • 2 ss honning
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 dl limejuice

Chilimajones (eller kjøpe ferdig)

  • 2 dl nøytral olje – som solsikke eller raps
  • 2 eggeplommer
  • 1-2 ss sriracha
  • 1 ts sukker
  • Litt salt og limejuice til smaking

Slik gjør du:

Asiatisk torsk:

  1. Finkutt alle ingrediensene, og ha i en bolle. Du kan godt bruke en morter for å få enda mer smak inn i fisken.
  2. Tilsett soya, vann, fiskesaus og sukker. Smak til og juster gjerne styrken med mer chili.
  3. Kutt torsken i biter og ha i marinaden. La den stå i minst en time (gjerne over natten).

Tempura-blanding

  1. Bland alt det tørre og rør inn vann. La det svelle i ca. 30 min.
  2. Vend fisken i tapiokamel til alt er dekket. Dypp den så i tempura-røren. Friter fisken i en frityrkoker på 190 grader eller i en dyp kjele med olje i til fisken er gyllenbrun.
  3. Legg over på et klede for at den skal holde seg sprø.

Alternativ tempura-blanding

  1. Bland alt det tørre og rør inn vann. La det svelle i ca. 30 min.
  2. Vend fisken i blandingen til alt er dekket. Friter fisken i en frityrkoker på 190 grader eller i en dyp kjele med olje i til fisken er gyllenbrun.
  3. Legg over på et klede for at den skal holde seg sprø.

Asiatisk coleslaw

  1. Kutt kålen i tynne strimer. Skrell gulroten. Bruk et julienne-jern eller lignende, og lag tynne strimler.
  2. Finkutt chili og hvitløk. Ha i honning, fiskesaus og limejuice.
  3. Smak gjerne til om du vil ha den syrligere eller saltere. Ha til slutt i finhakket koriander og bland.

Chilimajones

  1. Pisk eggeplommene sammen. Hell så en svak stråle olje og pisk den inn i eggene. Her er det viktig å piske fort og kontinuerlig slik at oljen bindes sammen med eggeplommene. Majonesen vil da emulgere og bli tykk. Du vil ha den litt tykkere en vanlig majones, ettersom vi skal tilsette sriracha og limejuice på slutten.
  2. Tilsett til slutt ønskelig mengde sriracha og smak til med salt, limejuice og litt sukker.

Steam buns

  1. Kok opp vann i en kjele. Legg en damprist eller dørslag på kjelen. Plasser steam buns på biter av bakepapir i damprist eller dørslag og damp i ca. 5 minutter. Evt 1. min i mikro (600W).
  2. Fyll Steam buns med coleslaw, spicy tempuratorsk og chilimajones.
  3. Topp det hele med med skivet vårløk, agurkbiter, fersk koriander, chili og sesamfrø.

Oppskriften er laget av kokk Benjamin Vikse Roth

Foto: Petter Staveland

Her finner du flere oppskrifter med Steam buns