Steam buns med guacamole og stekte grønnsaker

Steam buns med guacamole og stekte grønnsaker

Er du en av dem som ønsker kjøttfrie dager og trenger inspirasjon til en enkel middag? Med en pakke steam buns, litt grønnsaker og et par avokadoer kan du trylle du frem et deilig vegansk måltid på et blunk.

Til 6 steam buns trenger du:

1 pakke Hatting Steam buns
2 modne avokado
2 gulrøtter
4 kålblader
1 stor rødløk
1 lime
150 g hermetiske svarte bønner
1-2 ss gresskarfrø
1 neve fersk koriander
2 ss rapsolje
Sort pepper
Salt

Slik gjør du:

Lag guacamole. Mos 1 avokado med gaffel eller stavmikser og tilsett 2 ss limesaft. Bland i 1 ss hakket koriander og smak til med salt og knust sort pepper.

Tilbered grønnsakene. Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Fjern deretter den tykke midtstilken av kålbladene og skjær bladene i strimler. Skrell og skjær rødløken i skiver. Stek grønnsakene i olje i cirka 5 minutter eller til de er myke. Tilsett de svarte bønnene og dryss over salt.

Tilbered steam buns. Kok opp vann i en kjele og legg på damprist eller et dørslag. Plasser steam buns på et bakepapir på risten/i dørslaget og damp i cirka 5 minutter. Slik unngår du at brødene kleber seg fast. Du kan eventuelt varme dem 1 minutt på 600W i mikrobølgeovnen.

Skrell og skjær den andre avokadoen i skiver. Hakk opp resterende koriander. Fyll så steam buns med guacamole, stekte grønnsaker, avokadoskiver, gresskarfrø og hakket koriander. Velbekomme!

Her finner du flere fristende oppskrifter med steam buns fra Hatting

Se ingrediensliste og næringsinnhold for steam buns