Til 6 steam buns trenger du:
1 pakke Hatting Steam buns
2 modne avokado
2 gulrøtter
4 kålblader
1 stor rødløk
1 lime
150 g hermetiske svarte bønner
1-2 ss gresskarfrø
1 neve fersk koriander
2 ss rapsolje
Sort pepper
Salt
Slik gjør du:
Lag guacamole. Mos 1 avokado med gaffel eller stavmikser og tilsett 2 ss limesaft. Bland i 1 ss hakket koriander og smak til med salt og knust sort pepper.
Tilbered grønnsakene. Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Fjern deretter den tykke midtstilken av kålbladene og skjær bladene i strimler. Skrell og skjær rødløken i skiver. Stek grønnsakene i olje i cirka 5 minutter eller til de er myke. Tilsett de svarte bønnene og dryss over salt.
Tilbered steam buns. Kok opp vann i en kjele og legg på damprist eller et dørslag. Plasser steam buns på et bakepapir på risten/i dørslaget og damp i cirka 5 minutter. Slik unngår du at brødene kleber seg fast. Du kan eventuelt varme dem 1 minutt på 600W i mikrobølgeovnen.
Skrell og skjær den andre avokadoen i skiver. Hakk opp resterende koriander. Fyll så steam buns med guacamole, stekte grønnsaker, avokadoskiver, gresskarfrø og hakket koriander. Velbekomme!
Her finner du flere fristende oppskrifter med steam buns fra Hatting