Rødbetsuppe med hvitløksfylt brytebrød

Rødbetsuppe med hvitløksfylt brytebrød

Har du lyst å lage en skikkelig god tradisjonell ukrainsk rett? Prøv denne rødbetsuppen med Hatting hvitløksfylte brytebrød. På originalspråk heter rødbetsuppen borscht og brytebrødet pampushky. Velbekomme!

Til 4 porsjoner rødbetsuppe og brytebrød trenger du

1 pk Hatting hvitløksfylte brytebrød

Rødbetsuppe

  • Ca. 600 g rødbeter
  • 1 stor potet
  • 2 gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 6 ss olivenolje
  • 1,5 liter grønnsaks- eller kyllingkraft (3 buljongterninger + 1,5 l vann)
  • 1 ts sukker
  • Ca. 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Til servering

  • Frisk dill
  • Rømme/crème fraîche

Slik gjør du:

Skrell og skjær rødbeter, gulrøtter og potet i små terninger og finhakk løk og hvitløk.

Hell olivenolje, hvitløk, løk, rødbeter, gulrøtter og potetterningene i en kjele og stek under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsett kraften og la suppen småkoke til grønnsakene er møre, ca. 45 minutter – 1 time. Smak til med salt, pepper og sukker og server med frisk dill og rømmeklatt. Du får en fyldigere og glattere suppe hvis du moser den ferdigkokte suppen helt eller delvis med en stavmikser.

Stek Hatting hvitløksfylte brytebrød på 190°C i varmluftsovn i 12-15 minutter. Legg det frosne brødet inn i kald ovn.

Hatting Hvitløksfylte brytebrød finner du i COOP-butikkene.