Koreansk Beef Bulgogi i steam buns

Koreansk Beef Bulgogi i steam buns

Koreansk bulgogi er marinert biff i tynne skiver som egner seg perfekt til servering med fargerike grønnsaker i saftige steam buns.

Bulgogi betyr direkte oversatt «mat tilberedt over åpen flamme» ettersom man i Korea gjerne griller det marinerte kjøttet på glødende trekull eller en bærbar gassgrill som settes midt på bordet. Men kjøttet kan også tilberedes i stekepannen, slik som i denne oppskriften.

Til 6 steam buns trenger du:

1 pakke Hatting Steam buns
300 gram storfe biffstrimler / annen type kjøtt / vegetaralternativ
2 gulrøtter
1/2 agurk
4-6 reddiker
3 fedd hvitløk
1 vårløk
1 chili
2 ss rapsolje
3 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss sesamfrø

Slik gjør du:

Skrell og finhakk hvitløksfedd, vårløk og chili. Stek biffstrimlene i rapsolje til de er sprø og bland i de hakkede ingrediensene. Tilsett deretter soyasaus, sesamolje og sesamfrø.

Skrell og rasp gulrøtter på et grovt rivjern. Skjær agurk og reddiker i skiver.

Tilbered steam buns. Kok opp vann i en kjele og legg på damprist eller et dørslag. Plasser brødene på et bakepapir på risten/i dørslaget og damp i cirka 5 minutter. Slik unngår du at de kleber seg fast. Du kan eventuelt varme dem 1 minutt på 600W i mikrobølgeovnen.

Fyll brødene med biffstrimler og grønnsaker. Server med et dryss av vårløk og sesamfrø, og chili i skiver om ønskelig. Velbekomme!

Her finner du flere fristende oppskrifter med steam buns fra Hatting

Se ingrediensliste og næringsinnhold for steam buns