Gua bao ribbe i steam buns

Gua bao ribbe i steam buns

Gua bao blir ofte referert til som taiwansk hamburger og er rett og slett steam buns fylt med sprø, marinert ribbe av svin. Har du god tid, er denne klassiske gatematretten et kult alternativ til den klassiske juleribba.

Retten er også helt super med ribberester! Har du ferdigstekte ribbebiter til overs, kan du steke disse litt i stekepannen og helle på glaze. En magisk vri!

Til 6 steam buns trenger du:

1 pk Hatting Steam buns
600 gram ben- og skinnfri svineribbe
3 ts fersk, revet ingefær
3 hvitløksfedd
2 buljongterninger
1 chili
En neve saltede nøtter etter eget valg
Soyasaus
Brunt sukker
Fersk koriander

Slik gjør du:

Legg svineribba i romtemperatur omtrent én time før matlaging. Sett ovnen på 150 grader.

Skrell og finhakk ingefær og hvitløk og legg utover et dypt stekebrett eller en stor ildfast form. Bland ut buljongterningene i 1 liter varmt vann og legg deretter svineribba på stekeplaten/formen. Hell over buljongen slik at kjøttet dekkes. Sett platen i ovnen og la stå i 3-4 timer. Løft kjøttet av platen  og la det avkjøles. Skjær svineribba i skiver.

Mens ribba avkjøles lager du glaze til kjøttet av 1 ts finhakket, fersk ingefær, 1/2-1 chili (avhengig av hvor sterk mat du liker), 3 ss soyasaus og 2 ss brunt sukker som blandes sammen.

Brun ribbeskivene i litt olje i en stekepanne til de er sprø, senk temperaturen og hell glazen i pannen. Bland glazen med kjøttet og la overflaten karamelliseres.

Tilbered steam buns. Kok opp vann i en kjele og legg på damprist eller et dørslag. Plasser brødene på et bakepapir på risten/i dørslaget og damp i cirka 5 minutter. Slik unngår du at de kleber seg fast. Du kan eventuelt varme dem 1 minutt på 600W i mikrobølgeovnen.

Skjær resten av chilien i ringer og grovhakk nøttene. Fyll deretter steam buns med ribbe, korianderblader, chiliringer og knuste nøtter. Velbekomme!

Her finner du flere fristende oppskrifter med steam buns fra Hatting

Se ingrediensliste og næringsinnhold for steam buns