Fylte Steam buns med kylling og kokosdressing

Fylte Steam buns med kylling og kokosdressing

Steam buns med kylling og kokosdressing er en frisk og smakfull rett som passer perfekt både til middag og lunsj. Nyt smaken fra østen! Velbekomme – 吃吃吃

Til 6 Steam buns med kylling og kokosdressing trenger du

6 Hatting Steam buns
2 kyllinglår (eller en pakke ferdig pulled chicken)
1 neve grovhakket koriander

Lime- og kokosdressing

1 dl yoghurt naturell
1 ss sukker
1 ss limesaft
1 fedd hvitløk
50 g revet kokos
Revet skall av 1/2 lime
Salt og pepper

Syltet rødkål

1/4 rødkål
1/4 agurk
0,5 dl bringebær eller rødvinseddik 7%
0, 5 dl sukker
0,5 dl vann
1 ts revet ingefær
1/2 rød chilli
1 ts thailandsk fiskesaus
1 ts sesamolje

Slik gjør du:

Syltet rødkål: skjær grønnsakene i tynne strimler. Finhakk chili, riv ingefær og bland sammen med eddik, sukker og salt. Tilsett thailandsk fiskesaus og sesamolje og hell over grønnsakene. La det stå og trekke i ca en time.

Lime og kokosdressing: Bland sammen alle ingredienser og smak til med salt, pepper og limesaft.

Hvis du bruker kyllinglår: Ha kyllinglårene i en gryte og dekk med vann. Ha i en buljongterning, 2 ss soyasaus, 1 fedd finhakket hvitløk og 2 ts revet ingefær. Kok i 1-2 timer eller til kjøttet løsner fra benet. Fjern skinn og ben og “riv” kjøttet fra hverandre med to gafler.

Hvis du bruker ferdig pulled chicken: Varm etter anvisning på pakken.

Tilbered Steam buns etter anvisning på pakken og fyll dem med kylling, syltet rødkåk og kokosdressing. Topp med koriander.

Her finner du flere oppskrifter med Steam buns