Steam buns med kylling og kokosdressing er en frisk og smakfull rett som passer perfekt både til middag og lunsj. Nyt smaken fra østen! Velbekomme – 吃吃吃
Til 6 Steam buns med kylling og kokosdressing trenger du
6 Hatting Steam buns
2 kyllinglår (eller en pakke ferdig pulled chicken)
1 neve grovhakket koriander
Lime- og kokosdressing
1 dl yoghurt naturell
1 ss sukker
1 ss limesaft
1 fedd hvitløk
50 g revet kokos
Revet skall av 1/2 lime
Salt og pepper
Syltet rødkål
1/4 rødkål
1/4 agurk
0,5 dl bringebær eller rødvinseddik 7%
0, 5 dl sukker
0,5 dl vann
1 ts revet ingefær
1/2 rød chilli
1 ts thailandsk fiskesaus
1 ts sesamolje
Slik gjør du:
Syltet rødkål: skjær grønnsakene i tynne strimler. Finhakk chili, riv ingefær og bland sammen med eddik, sukker og salt. Tilsett thailandsk fiskesaus og sesamolje og hell over grønnsakene. La det stå og trekke i ca en time.
Lime og kokosdressing: Bland sammen alle ingredienser og smak til med salt, pepper og limesaft.
Hvis du bruker kyllinglår: Ha kyllinglårene i en gryte og dekk med vann. Ha i en buljongterning, 2 ss soyasaus, 1 fedd finhakket hvitløk og 2 ts revet ingefær. Kok i 1-2 timer eller til kjøttet løsner fra benet. Fjern skinn og ben og “riv” kjøttet fra hverandre med to gafler.
Hvis du bruker ferdig pulled chicken: Varm etter anvisning på pakken.
Tilbered Steam buns etter anvisning på pakken og fyll dem med kylling, syltet rødkåk og kokosdressing. Topp med koriander.