Boeuf Bourguignon med hvitløksbaguetter

Boeuf Bourguignon med hvitløksbaguetter

Boeuf Bourguignon er en tradisjonell fransk kjøttgryte som er perfekt når du har lyst på noe skikkelig godt i en travel hverdag. Gryteretten kan tilberedes på forhånd og varmes opp før servering sammen med nystekte hvitløksbaguetter.

Boeuf Bourguignon har sin opprinnelse i regionen Bourgogne, som gjerne omtales som Frankrikes kulinariske sentrum.

Til 4 personer trenger du:

1 stk Hatting hvitløksbaguetter 2pk
800g storfekjøtt (høyrygg)
150g bacon
12 sjalottløk
3 gulrøtter
200g sjampignon
1 laurbærblad
1 ts tørket timian
3 ss smør
3 dl kjøttkraft eller vann med buljong
Salt og pepper
4 dl rødvin (eller vann)
1 neve timian eller rosmarin

Slik gjør du:

Del kjøttet i terninger og brun i en stekepanne med litt smør. Ha kjøttet over i en gryte og krydre med salt og pepper. Del sjalottløk i to og stek i stekepannen med litt smør. Hell over i en bolle og sett til side.

Hell kraft og vin i gryten med kjøtt og ha i laurbærblad og tørket timian. Kok opp og senk varmen. La kjøttet trekke i 1,5 time. Del gulrøtter i grove biter og sjampignon i båter og ha i gryten sammen med sjalottløk. La dette trekke sammen med kjøttet de siste 30 minuttene.

Brun bacon i en stekepanne og ha dette i gryten rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Lag gjerne en god potetstappe til og server gryten med fersk timian eller rosmarin.

Tilberedning hvitløksbaguette

Legg de frosne hvitløksbaguettene inn i kald ovn. Stek i 12-15 minutter på 190 grader i varmluft til baguettene får en gylden farge og fyllet har smeltet. Juster steketiden ned med rundt fem minutter hvis baguettene er tint. La de hvile i tre minutter før servering.

Da gjenstår det bare å si: Bon appétit!

Hvitløksbaguetter passer perfekt til suppe. Kanskje du skal prøve denne tomatsuppen?