Bratwurst med kimchi

Bratwurst med kimchi

Lyst til å prøve noe nytt? Gode pølser med hjemmelaget kimchi tar grillmaten til nye høyder. Topp med krydret majones og litt sesamfrø. Et dryss med frisk koriander smaker også godt til. Server gjerne med sprø pommes frittes, og dypp dem i resten av majonesen!

Til 6 pølser med hjemmelaget kimchi trenger du

6 True Style Bistro pølsebrød
6 Bratwurst eller andre gode pølser
Ristede svarte og hvite sesamfrø

Sriracha-majones

6 ss majones
3-4 ts Siracha-saus
½ lime, saften
Salt og pepper

Lag kimchi etter oppskriften under eller kjøp ferdig kimchi.

Bland sammen majones og Sriracha-saus og smak til med limesaft, salt og pepper.

Stek pølsene på grillen. Følg med på varmen så pølsene ikke sprekker.

Ha pølsene i et toppskåret Bistro pølsebrød som står fint på tallerken og topp pølsen med kimchi, ristede sesamfrø og Sriracha-majones.

Hjemmelaget kimchi

1 stk kinakål
1 stk rettich
1 stk gulrot
4 stk vårløk
2 stk kinesisk hvitløk
29 g salt
20 g ingefær
2 ss fiskesaus
1 liter vann
1 ss sukker
Sesamfrø
Chilipulver

Rens kinakål og del i grove biter. Rettich og gulrot kuttes. Bruk gjerne en mandolin eller kjøkkenmaskin med skjæreskive for å få jevne strimler. Bland sammen kinakål, gulrot og rettich. Rør sammen salt og vann, hell laken over grønnskakene. Press det godt sammen og la det ligge i minst 2 timer, gjerne lengre om mulig. Ta vare på 2 ss av laken og hell av resten. La grønnsakene renne godt av seg. Rør sammen finhakket ingefær, hvitløk, chilipulver, sukker, fiskesaus og 2 ss lake.  Skjær opp vårløken og bland alle ingrediensene sammen.

Ha alt over i et stort sterilt syltetøyglass eller annen glassbeholder. Press godt sammen og sørg for at det er litt rom på toppen. Dekk toppen med et kålblad, en tallerken eller et plastlokk som dekker overflaten og sett på en vekt for å presse alt sammen. Bruk f.eks. en flaske fylt med vann.

Kimchi er klar til å spise med en gang, men kan med fordel stå i press på kjøkkenbenken et par tre dager. Press ned på veken litt innimellom slik at væsken som dannes dekker grønnsakene.

Her finner du inspirasjon til flere pølsemåltider.