Vegetarpølser med eplesalsa og friterte løkringer

Vegetarpølser med eplesalsa og friterte løkringer

Vegetarpølser med eplesalsa er et komplett pølsemåltid med friske smaker! Vi har brukt vegetarpølse og vegansk majones, men du kan fint bruke helt vanlige grillpølser av høy kvalitet hvis du ikke vil ha et kjøttfritt måltid. Her smaker toppingen så mye at vi anbefaler en pølse med litt nøytral smak.

Til 10 vegetarpølser med eplesalsa trenger du

10 stk True Style Chicago pølsebrød
10 gode vegetarpølser (eller vanlige grillpølser)
Koriander

Grill pølsene forsiktig på grillen på lav varme. Mot slutten av tiden griller du pølsebrødene lett.

La pølsene hvile litt før servering og ha pølsene i brødet. Topp med eplesalsa, friterte løkringer og Siracha-majones. Topp med litt frisk koriander.

Eplesalsa

2 grønne epler
1 ts Sriracha-saus
1 ts spisskummin, malt
En god neve koriander
1 liten rødløk
Saften fra ½ lime

Skrell eplene og kutt dem i små terninger terninger. Finhakk rødløk og koriander. Bland sammen og smak til med Siracha, limesaft, salt og pepper.

Tips: Du kan gjerne variere frukten brukt i denne oppskriften med for eksempel mango, ananas eller tomat. Smak deg frem og finn din favoritt!

Løkringer

2 delikatessseløk eller sjalottløk
1 egg
1 dl melk
½ dl øl
Olje til fritering

Rør sammen øl, melk, egg og mel til en jevn røre og la den svelle i 30 min. Kutt løken i fine ringer og dypp dem i røren før de friteres i olje på ca 180 grader til de har en fin gyllen farge.

Siracha-majones

200 g vegansk majones (eller vanlig majones)
1 ss Sriracha-saus
Saften fra ½ lime
Salt og pepper

Bland sammen og smak til med lime, salt og pepper. Ha i mer Siracha hvis du ønsker en sterkere majones.

Her finner du inspirasjon til flere pølsemåltider.

Her ser du kokken Jørn tilberede vegetarpølser med eplesalsa:

Lyst på mer inspirasjon til grillmaten? Her finner du alle våre True Style-oppskrifter!