Vegetarburger med Halloumi

Vegetarburger med Halloumi

Vegetarburgere er i vinden og noe av det beste du kan grille til et kjøttfritt måltid er Halloumi. Dette er en fast og smaksrik ost fra Midtøsten, som tåler høy varme. Her serverer vi dem med syltede beter, grønnkal og syrlig geitostdressing.

Til 6 vegetarburgere trenger du

6 True Style Bistro hamburgerbrød
12 skiver Halloumi
6 blader grønnkål

Syltede beter

3 st polkabeter (chioggiabeter) eller store reddiker
0,5 dl eplesidereddik eller hvitvinseddik
1 dl sukker
1,5 dl vann
0,5 ts salt

Geitostdressing

1 dl gresk yoghurt
0,5 dl Crème Fraîche
50 g Chevre (hvit geitost)
1 presset hvitløksfedd
Salt

Skrell polkabetene (reddik trenger ikke skrelles) og kutt dem i tynne skiver med en ostehøvel. Bland eddik, sukker, vann og salt i en gryte og kok opp. Legg i betene og ta av varmen. La det trekke i minst 30 minutter.

Kok grønnkålen i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Avkjøl og tørk kålen godt.

Bland alle ingrediensene til geitostdressingen og smak til med salt.

Stek Halloumi-skivene på grill eller i grillpanne til den har fått fin farge. Rist brødene og smør geitostdressing på bunnbrødet. Legg på grønnkal, to skiver Halloumi og beter. Topp med litt ekstra dressing. Sett på toppbrødet og server med ovnsbakt søtpotet!

Lyst på mer inspirasjon? Prøv denne oppskriften på vegansk burger med rødbeter og kikerter!