Vegansk burger med rødbeter og kikerter

Vegansk burger med rødbeter og kikerter

En saftig vegansk burger lager du enkelt av rødbeter og kikerter. Som topping har vi laget muhammara, en deilig paprika- og valnøttsaus fra midtøsten. Vi serverer den med en frisk coleslaw ved siden av.

En mer komplett vegansk rett skal du lete lenge etter! Kanskje noe å prøve på kjøttfri mandag? 

Til 6 veganske burgere trenger du

Rødbeteburgere

2 bokser hermetiske kikerter
4 små eller 3 store rødbeter, kokte
2 fedd hvitøk
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
2 ts salt
Malt pepper
Ca 1 dl sesamfrø

Tilbehør

6 True Style Bistro hamburgerbrød
Ca 100g vegansk majones eller creme fraiche
1 pose feltsalat
1/2 agurk
Fersk koriander

Muhammara

4 røde paprika
3 røde chili
1 skive brød (eller rester av pølse/hamburgerbrød)
80g valnøtter
2 fedd hvitløk
1/2 sitron, saften
2 ss ekstra virgin olivenolje
1/2 ts malt spisskummen
1 ts salt
Malt pepper

Coleslaw

200g finstrimlet kål
1 gulrot, grovrevet
1/2 rødløk, finstrimlet
1 ss sesamfrø
2 ss vegansk majones eller creme fraiche
1 ss grov sennep
2 ss vann
2 ss ekstra virgin olivenolje
1/2 sitron, saften
1-2 ts sukker
1 ts salt

Begynn med å lage muhammara. Sett ovnen på 250 grader. Del paprika og chili i to og legg dem på et stekebrett med snittsiden ned. Stek i ovnen til skinnet er svart. Det tar om lag 15-20 minutter for chilien og 30-40 minutter for paprikaen. Legg dem i en lufttett boks til de er litt avkjølt og fjern deretter det brente skinnet. Rist valnøttene lett i en tørr stekepanne. Ha alle ingrediensene til muhammara i en food processor og kjør til en jevn saus. Smak eventuelt til med litt mer salt eller sitronsaft.

Del rødbetene i grove biter og hell laken av kikertene. Lag rødbeteburgere ved å ha alle burgeringrediensene bortsett fra sesamfrø i en food processor. Smak gjerne til med salt og pepper. Hvis blandingen er for løs kan du blande i litt havregryn og kjøre massen videre i maskinen til du har en god konsistens.  Form seks burgere av massen og strø dem med sesamfrø på begge sider. Stek burgerene i ovn på 180 grader i 40 minutter. Snu dem etter 20 minutter.

Mens burgerene steker blander du sammen alle ingrediensene til coleslaw. Smak til med salt og sukker.

Stek hamburgerbrødene lett på grill, grillpanne eller stekepanne til de har fin farge. Smør bunnen av brødet med majones eller creme fraiche. legg på salat og topp med burgeren. Legg et par skiver agurk og noen korianderblader på hver burger. Topp med en stor skje muhammara og legg på toppen av hamburgerbrødet. Server med hjemmelaget coleslaw.

Vegansk burger med muhammara

Tips: Hvis du vil lage alt klart på forhånd, kan du fint fryse ned burgerene og steke dem som anvist rett før du skal spise dem. Muhammara holder seg et par dager i kjøleskap – og kan fint fryses ned.

Prøv også: Vegetarburger med Halloumi.