Portobelloburger med grillet paprika og fetaost

Portobelloburger med grillet paprika og fetaost

Har du prøv portobelloburger? Denne smaksrike vegetarburgeren med grillet sopp, paprika og fetaost er et nydelig alernativ for dem som vil ha et næringsrikt og bærekraftig alternativ til en kjøttburger. Det lille ekstra får du ved å pensle True Style Bistro hamburgerbrød med litt smeltet smør og toppe burgerbrødene med litt flaksalt før du griller brødene lett. 

Til 6 portobelloburgere trenger du

6 True Style Bistro hamburgerbrød
6 store eller 12 små portobellosopp
6 salatblader
3 paprika
1,5 dl god olivenolje
1 dl soyasaus
½ dl ketjap manis
50 g smeltet smør
6 ss majones
En god neve timian
Bakt fetaost

Skrell soppen ved å ta av det ytterste laget av sopphatten og knekk av stilken. Bland sammen olje, soyasaus, ketjap manis og timian. La soppen ligge ca 30 minutter i marinaden.

Kutt paprikaene i to, pensle dem med olje og legg på grillen med utsiden ned. Legg soppen på grillen. Grill paprikaen til den er brent i skinnet Akjøl litt før du drar av det brente skinnet. Soppen grilles til den er fått fin farge og er mør i konsistensen.

Pensle burgerbrødene med litt smeltet smør og topp dem med litt flaksalt. Legg brødene med snittsiden ned på grillen til de har fått fine grillmerker.

Ha litt majones på hver av brødbunnene. Legg på salatblad, to sopp og en halv paprika. Topp med bakt med fetaost. Server gjerne litt chimichurri ved siden av.

Bakt fetaost

200 gram fetaost
½ rød chilli
½ rødløk
Hvitløk
Litt fersk oregano eller basilikum
½ sitron, saften
Pepper
Olje

Legg fetaosten på litt aluminiumsfolie som en har smurt med olje. Kutt urter, chilli, rødløk og hvitløk i fine strimler og dryss over. Ha over litt sitronsaft og pepper og pakk sammen posen. Legg posen på grillen i ca 5 minutter.

Chimichurri

4 ss bladpersille 
4 ss koriander
1 ss orgegano
4 fedd hvitløk
3 ss rødvinseddik
1 ts chilliflak
1 dl extra virgin olivenolje
Salt og pepper 

Finhakk alt og bland eddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Lag den gjerne dagen før slik at smakene setter seg. Oppbevar den i kjøleskap og server dagen etter ved romtemperatur.

Lyst på mer inspirasjon til grillmaten? Her finner du alle våre True Style-oppskrifter!