Kebabburger med Potato hamburgerbrød

Kebabburger med Potato hamburgerbrød

Hva er vel bedre kosemat enn en skikkelig kebab? Og hvor bra hadde det vært hvis du kunne laget den ultimate kebabburgeren hjemme på ditt eget kjøkken? Kebab trenger ikke bare å være enkel gatemat.

fefferoni-syltet-gul-chili-kebab
Fefferoni – syltet gul chili.

En god kebab byr på komplekse smaker med godt krydder, friske grønnsaker og en saus med rett balanse mellom søtt, surt, salt og sterkt. Vi elsker disse smakene kombinert med det ekstra myke og luftige hamburgerbrødet True Style Potato.

For en ekstra autentisk smak på kebaben, kan du prøve å få tak i Fefferoni i en spesialbutikk på varer fra Asia eller Middelhavet. Dette er syltet gul chili og kommer ofte i både en mild og en sterk utgave. Hvis du ikke finner Fefferoni, kan du erstatte det med syltet jalapeño.

En god kebab har smaker som sparker litt fra seg. For å tilfredsstille alle, har vi laget en mild og en sterk kebabsaus. Velg én eller bruk dem sammen. Valget er ditt!

Til 4 kebabburgere med Potato hamburgerbrød trenger du:

4 True Style Potato hamburgerbrød
4 gode burgere av lam, storfe eller kylling
8 syltet gul chili (Fefferoni)
½ rødløk, i skiver
2 tomater, i skiver
½ agurk, i skiver
isbergsalat eller kinakål, strimlet

Kebab-glaze

2 ss ketchup
2 ss Siracha eller annen chilisaus
2 ss olje
2 ss eplejuice (eller granateplesaft)
4 ts kebabkrydder (se oppskrift nederst på siden)
2 ts salt
en klype pepper

Hjemmelaget kebabsaus

3 dl lettrømme eller gresk yoghurt
4 ss majones
2 hvitløkfedd, knust
2 ss sitronsaft
1 ts sukker
½ ts malt spisskummen
1 ts salt
pepper
Finhakket mynte og koriander (valgfritt)

Sterk kebabsaus

1 ss ketchup
2-4 ss Siracha eller annen chilisaus
1 ts kebabkrydder (se oppskrift nederst på siden)

Slik går du frem:

hjemmelaget-kebabsaus-mild-sterk
Tips: Ta vare på gamle sauseflasker og fyll med hjemmelaget kebabsaus.

Begynn med å lage kebab-glaze: Bland alle ingrediensene og ha det i en skål. Finn frem en varmebestandig pensel du kan bruke til å pensle burgerne med glazen mens de stekes.

Lag kebabsaus ved å blande alle ingrediensene i en skål. Fordel sausen likt på to skåler. I den ene skålen lager du deretter sterk kebabsaus ved å røre inn ketchup, chilisaus og kebabkrydder til du har ønsket styrke. Tilsett eventuelt litt finhakket mynte og/eller koriander i den milde kebabsausen.

Brun burgerne lett i en stekepanne. Pensle deretter begge sidene av burgerne med kebab-glaze. Stek burgerne videre ved sterk varme på grillen, under grillelementet i stekeovnen eller i en stekepanne til burgerne har ønsket stekegrad og glazen er blitt mørkere, men ikke er brent.

Tips: Hvis du steker i stekepanne, vil det sprute litt når du har på glaze. Legg gjerne en rist over pannen for å unngå søl.

Stek innsidene av Potato hamburgerbrød lett. Smør bunnbrødet med ønsket kebabsaus, topp med burger, strimlet salat, tomat, rødløk og agurk. Ha godt med kebabsaus over, legg på syltet gul chili og ha på toppbrødet.

Potato hamburgerbrød med kebabburger

Hjemmelaget kebabkrydder

Dette kebabkrydderet er kjempegodt! Du kan selvsagt også lage din egen garam masala fra bunnen av, men vi har brukt en ferdig blanding som finnes i mange velassorterte dagligvarebutikker. Som alternativ til garam masala kan du bruke tandoorikrydder eller grillkrydder. Oppbevar eventuelle rester i en lufttett boks, og bland det i sauser og kjøttretter.

2 ts garam masala eller tandoorikrydder
2 ts malt spisskummen
2 ts malt koriander
2 ts paprikapulver
2 ts chilipulver

Bland alle ingrediensene godt sammen i en skål.

Her finner du flere fristende hamburgeroppskrifter!