Burger med blåmuggost, løkmarmelade og revet pepperrot

Burger med blåmuggost, løkmarmelade og revet pepperrot

Denne hamburgeren er en ekte smaksbombe!

Til 6 burgere med blåmuggost trenger du

6 tykke burgere
True Style Chicago hamburgerbrød
300 g St. Agur eller annen blåmuggost
Hjemmelaget bbq-saus
Blåmuggdressing
Løkmarmelade
6 salatblader
5 g revet pepperrot
2 ss smeltet smør eller olje

Forvarm grillen. Legg burgerne på grillen og la dem få fin farge. Pensle burgerne med BBQ-saus og snu burgerne. Legg på blåmuggost, la det stå under lokk til osten er smeltet og la dem hvile litt før servering. Pensle burgerbrødene med litt olje eller smeltet smør og gi dem litt varme på grillen. Monter burgerne med blåmuggdressing, salat, burger og løkmarmelade. Riv litt fersk pepperrot over før du har på toppen av burgerbrødet.

Hjemmelaget BBQ-saus

1/2 dl tomatpuré
1/2 dl honning
1/2 dl most ananas (gjerne fra boks)
1/2 dl soyasaus
1 ss hvitvinseddik
1 ss sterk sennep
1 ts røykessens (kan sløyfes)
Litt revet frisk ingefær

Bland alt sammen og la det stå og trekke et par timer, gjerne over natten. Oppbevar restene kjølig i en tett boks og bruk sausen til flere deilige grillmåltider.

Blåmuggdressing

2 dl rømme
100 g St. Agur eller annen blåmuggost
1 fedd hvitløk (valgfritt)
Litt sitronsaft, salt og pepper

Blant alt til en jevn blanding. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Løkmarmelade

2 sjalottløk
1 ss smør
Litt honning
En liten neve frisk timian
Salt og pepper

Smelt smøret. Fres løken og la det frese på svak varme til løken er gyllen og fin. Smak til med salt, pepper, honning og finhakket timian.