Burger med aioli, spekeskinke og glanset brød

Burger med aioli, spekeskinke og glanset brød

Med hjemmelaget burger, Glazed Sesame burgerbrød, litt spekeskinke og aioli kan du lage en skikkelig digg restaurantburger hjemme. Det er også veldig enkelt å lage din egen aioli. Prøv da vel!

Til 4 burgere trenger du:

4 True Style Glazed Sesame hamburgerbrød
4 store burgere (hjemmelaget eller kjøpt)
4 skiver god spekeskinke
4 skiver cheddarost
2 paprika (rød + gul)
4 ss aioli
8 ringer gul løk
1 neve timian
1 pose salatmiks

Ingredienser til aioli

4 stk eggeplommer
1 ts sennep
1 ss kaldt vann
1 ts hvitvinseddik
2 stk finhakket hvitløksfedd
4 dl raps- eller solsikkeolje
Salt
Pepper
Sitronsaft

Ingredienser til 4 store burgere

1 kg karbonadedeig
1 egg
1 ss mel
Salt/pepper
1 neve hakket timian
2 stk finhakket hvitløk

Slik gjør du:

Lag aioli først ved å ha eggeplommer, sennep, vann, hvitvinseddik og hvitløk i en bolle. Kjør det sammen med en stavmikser mens du sper forsiktig med oljen til du har ønsket tykkelse. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Husk at majonesen tiltrekker seg smak og blir sterkere hvis den blir stående over natten i kjøleskap.

Om du vil lage hamburgere selv, blander du karbonadedeig, egg, mel, finhakket timian, hvitløk og ønsket mengde salt og pepper i en bolle. Form 4 like store boller som du klemmer flate til 4 store hamburgere. Stek disse i en panne med smør eller olje i 3 minutter på hver side til de får god farge. Stek de så i ovnen på 180 grader i cirka 5-10 minutter. Tiden avhenger av hvor gjennomstekt du ønsker burgeren. Legg på en skive cheddar på slutten av steketiden og la den smelte.

Del paprika i biter og stek i tørr grillpanne eller i litt olje i en stekepanne i cirka 2 minutter. Om du bruker grillpanne på høy varme blir paprikaen som grillet.

Legg spekeskinke lett krøllet på et bakepapirkledd stekebrett og sett i forvarmet ovn på 200 grader i cirka 3 min – eller til skinken er sprø. Skjær løk i skiver.

Pannestek brødet med innsiden av brødet ned i en tørr stekepanne i 1-2 minutter slik at det blir karamellisert og lunt.

Smør aioli på brødet og topp med salat, kjøtt, løk, grillet paprika, sprø spekeskinke og litt timian.  Kos deg med restaurantfølelsen hjemme!

Mer burgerinspirasjon finner du her