Blomkålburger med Potato hamburgerbrød

Blomkålburger med Potato hamburgerbrød

Nyheten True Style Potato hamburgerbrød er bakt med potetflak. Dette gir brødet en helt spesiell luftig struktur, og gjør det ekstra mykt med en mild og god smak. Det myke brødet passer spesielt godt til en burger med mye smak og tekstur.

Vi har laget en deilig blomkålburger med sprø skorpe og godt cajun-krydder med hint av chili og røyksmak. Vi elsker blomkålburger fordi det er et godt alternativ til kjøtt. Blomkål har lenge toppet listen over de mest trendy grønnsakene og holder fremdeles stand på grunn av sin gode smak og lave pris. Denne oppskriften kan du lage helt vegansk hvis du velger en plantebasert yoghurt.

Hvis du ønsker å servere noe ekstra til burgeren, passer det godt med søtpotetchips og en god coleslaw.

Prøv selv!

Til 4 blomkålburgere med Potato burgerbrød trenger du

4 True Style Potato hamburgerbrød
1 issalat
1 avokado, i skiver
2 tomater, i skiver

Blomkålburgere

1 blomkål
2 ss maisenna
1 boks kikerter
1 hvitløkfedd, finhakket
2 ss finhakket persille eller koriander
1 ss sitronsaft
2 ss olje (til steking)

Cajun krydderblanding

1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts røkt paprikapulver
½ ts tørket oregano
½ ts finmalt svart pepper
1 ts salt
½ ts chilipulver

Sitrondressing

2 dl yoghurt (gjerne vegansk)
1 ss sitronsaft
1 hvitløkfedd
1 ss hakkede urter (koriander, persille og/eller gressløk)
½ ts salt
litt pepper

Slik går du frem:

Kutt blomkålen i biter (ta med stilken også!). Legg blomkålen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Sett i ovnen og stek ved 180 grader i 40 minutter til blomkålen har fått fin farge. Vend blomkålen halvveis i steketiden.

Ha blomkålen i en food processor sammen med maisenna mens den fremdeles er varm. Kjør maskinen til alt er fint blandet. Hell vannet av kikertene og ha dem i food processor sammen med cajun krydderblanding, urter, hvitløk og sitronsaft. Kjør til du har en jevn blanding. La blandingen hvile litt (den kan gjerne oppbevares natten over).

Lag fire flate burgere av blomkålblandingen. Legg dem utover et stekebrett med bakepapir og pensle dem med olje. Stek i ovnen ved 250 grader i ca 15 minutter. Snu blomkålburgerne, pensle dem med olje og stek videre i 15 minutter eller til de har fått en gyllen farge.

Stek innsiden av Potato hamburgerbrød lett og smør bunnbrødet med litt sitrondressing. Legg på salatblader og blomkålburger. Topp med tynne skiver tomat og avokado og litt ekstra sitrondressing. Ha eventuelt på litt Siracha-saus eller annen chilisaus hvis du ønsker ekstra smak på burgeren. Topp med burgerbrød – og nyt.

Potato hamburgerbrød med blomkålburger

Her finner du flere fristende hamburgeroppskrifter!