Baoburger med fritert kylling og hoisinsaus

Baoburger med fritert kylling og hoisinsaus

Dampede bao burgerbrød – en variant av steam buns – er som skapt for å absorbere gode sauser på grunn av den myke, luftige konsistensen. Prøv smaksbomben baoburger med fritert kylling, chilimajones og hoisinsaus.

Til 2 baoburgere trenger du:

1 pk Hatting Bao dampede burgerbrød
3 stk kyllinglår uten ben
1 stk rødløk
1 stk gul paprika
50 gram rødkål
1 stk hjertesalat
1 pose tempuramiks / eller knust corn flakes, egg og mel
3 ss soyasaus
2 ss revet ingefær
1-2 stk rød chili
1 ss srirachasaus
2 ss majones
Koriander
Olje til fritering
Hoisinsaus

Syltelake til grønnsaker:
1.5 dl vann
1 dl sukker
0.5 dl eddik

Slik gjør du:

Om du ikke har ferdig tempuramiks, start med å blande sammen 0.5 dl knust cornflakes, 1 egg og 0.5 dl hvetemel. Sett til side.

Kutt rødløk, gul paprika og rødkål i strimler og finhakk 1/2-1 chili etter ønske.

Lag syltelake ved å koke opp vann, sukker og eddik. Ta kasserollen av varmen, ha i grønnsakene og la det stå i cirka én time.

Bland sammen soyasaus, revet ingefær og 1/2-1 finhakket chili etter ønske, og gni kyllinglårene inn med sausen. Vend deretter kyllingen i tempuramiksen. Ha litt olje i en varm stekepanne og friter kyllingen i pannen til den er gjennomstekt og gylden på begge sider. Det tar cirka syv minutter avhengig av hvor store kyllingbitene er. 

Bland sammen srirachasaus og majones til en herlig chilimajones. Finsnitt noen blader hjertesalat.

Varm til slutt de delte bao burgerbrødene etter anvisningen under, smør chilimajones på bunnen og legg på hjertesalat, fritert kylling og syltede grønnsaker. Smør deretter baolokket med hoisinsaus og topp til slutt din lekre baoburger med finkuttet koriander.

Velbekomme! Autentisk gatemat fra Asia – hjemme hos deg selv!

Slik tilbereder du bao burgerbrød:

For en autentisk asiatisk smaksopplevelse, deles brødene i to før de dampes i bambuskurv eller på rist over en kjele med vann. Brødene kan også pensles med litt olje på begge sider og varmes raskt på grillen.