NYHET: Rundstykker med frø bakt i Norge

NYHET: Rundstykker med frø bakt i Norge

Flerkornstykker er rundstykker toppet med en blanding av frø og korn, spesielt utviklet for norske forbrukere av våre dyktige bakere i Lier.

Rundstykker med frø og sprø skorpeFlerkornstykker pose

Våre bakere bruker sin lange erfaring fra bakerfaget til å utvikle rundstykker tilpasset norske ganer. Veldig mange nordmenn elsker rundstykker med masse frø. Det har Hatting Flerkornstykker.

De er toppet med havregryn, sesamfrø, hirsefrø, linfrø, bokhvete og solsikkekjerner som gjør dem rike på smak. De er også laget med levende surdeig som gir en mild syrlighet og saftig konsistens.

Rundstykkene er bakt i steinovn der den intense varmen fra steinen gir en sprø skorpe, mens innsiden er myk og saftig. De har 36 prosent grovhet og dermed to kaker på Brødskala’n.

Se ingrediensliste og næringsinnhold

Mindre svinn og bedre kontroll med fryste rundstykker

Har du rundstykker i fryseren, er du alltid sikret nybakte rundstykker hjemme. Samtidig kan du ta ut akkurat så mange du trenger akkurat når du trenger dem og faktisk halvere mengden brød du kaster i forhold til ferskt. Slik vet du at du alltid har frokost, lunsj og matpakkebrød tilgjengelig, og unngår samtidig tørt og muggent brød som må kastes.

Siden rundstykkene settes inn i kald ovn, kan du steke rundstykker til frokost og matpakker mens kaffen koker. De frosne rundstykkene legges på rist som plasseres midt i ovnen som settes på 190°C varmluft. Stek i 10-11 minutter og la deretter rundstykkene hvile i tre minutter før du skjærer i dem.

Husk at steketiden kan reduseres med tre til fem minutter dersom rundstykkene er tint.

Noen smarte tips til deg som elsker rundstykker

  1. Rundstykker i tett pose kan helt fint ligge to døgn i romtemperatur før du steker dem. Det er kjekt å vite dersom du har liten fryser, for eksempel på hytta. Tinte rundstykker trenger cirka fem minutter kortere steketid.
  2. Om du har stekt for mange rundstykker, kan du legge dem i en lufttett boks eller pose og oppbevare dem i romtemperatur til dagen etter. Da kan du steke på nytt i tre minutter på 230 grader, og vips så har du ferske og gode rundstykker! Har du litt vann på før steking blir skorpen sprø og god.
  3. Har du rundstykker eller andre brødprodukter til overs kan disse bli fantastisk gode nye retter. Sjekk ut disse oppskriftene som hjelper deg å bruke opp overskuddsbrødet.

Dansk lidenskap i Norge

Hatting har sitt utspring i Danmark og er tuftet på dansk baketradisjon og ekspertise. Hovedproduksjonen vil fortsatt skje der, men norske forbrukere ønsker seg mer kortreist og bærekraftig mat.

Dette kan vi tilby fra vårt moderne bakeri i Lier. Dette er bakgrunnen for slagordet “Bakt med dansk lidenskap i Norge” som pryder posene til både Flerkornstykker og våre Grove og Fine familierundstykker.

Hatting Flerkornstykker fås kjøpt hos hos COOP Obs, Prix, Marked, Mega og Extra.