17 tonn mindre plast i vår emballasje!

17 tonn mindre plast i vår emballasje!

Har du sett de nye posene med Hatting pølse- og hamburgerbrød i butikken? Vi kutter plast med 15% i disse posene! Det utgjør en besparelse på hele 17 tonn plast og en utslippsreduksjon på 41 300 kg CO2 hvert år.

Vi har undersøkt mange muligheter for å bruke mindre plast i vår emballasje. Vi kom frem til at vi sparte mest ved både å bruke tynnere plast og å gjøre posene mindre.

Selv om vi er litt stolte av det vi har fått til, er dette kun ett skritt i riktig retning. Vi skal følge nøye med på forskningen for å finne ut om vi på sikt kan bruke helt andre materialer enn plast, som samtidig ivaretar kvaliteten på produktene.

Det er pølse- og hamburgerbrødene i Høvding- og True Style-serien som blir pakket i mindre plast fra mars 2019. Du får kjøpt dem hos REMA 1000 .

Vi har også valgt kun å bruke resirkulerbar plast i alle våre poser. Vi vil derfor oppfordre alle til å gjenvinne plasten fra våre poser!

Les også: I 2018 kuttet vi 1,7 tonn plast i posene til vår Grovbakst-serie. 

Miljøfokus i bakeriet på Langhus

Vi har bakt våre pølse- og hamburgerbrød bakes på Langhus sør for Oslo siden 70-tallet. Vi stiller strenge miljøkrav i bakeriet. Siden 2013 har vi forsynt den lokale skolen og sportsarenaen med energi fra vårt bakeri og vi har gjort grep for å redusere matsvinn i produksjonen.

Fremover skal vi også jobbe med å redusere papp på kartongene som sendes til butikkene, samt med løsninger som kan gi en mer miljøvennlig og effektiv transport.

Lys til å vite mer? Les også pressemeldingen som ligger på våre hjemmesider.