Matredder og leder av folkebevegelsen «Spis opp maten», Mette Nygård Havre, oppfordrer alltid til å spise opp maten og deler her sin oppskrift på god, gammeldags brødpudding fra Bergen.
I denne brødpuddingen passer det fint å bruke Hattings halvstekte rundstykker – dersom man har stekt for mange.
Til én brødpudding trenger du:
300 gram tørre bakervarer (bland gjerne rundstykker og søtere bakst om du har det)
4 egg
3 dl melk
2 dl kesam
4 ss brunt sukker
2 ss kakao
1 pære (som gjerne kan ha blitt litt dvask)
Litt sitronsaft
Slik gjør du:
Sett ovnen på 170 grader.
Pisk eggene og bland i melk, kesam, sukker og kakao. Pisk alt sammen.
Kutt bakervarene og pæren i biter. Ha bakervarene og frukt i melkeblandingen. La det stå og trekke i 10 minutter.
Hell røren i en brødform og sett formen på nederste rille i ovnen. Stek i cirka 30 minutter.
Server med finkuttet pære på toppen med litt sitron.