Italienske kjøttboller med tomatsaus

Italienske kjøttboller med tomatsaus

Kjenner du italienernes hemmelighet for å få smaksrike, saftige og myke kjøttboller? Gode brødsmuler!

Rester av Hattings pølse- og hamburgerbrød gir prefekte brødsmuler. Til denne oppskriften trenger du ca 60 gram brødsmuler, som tilsvarer to Høvding grove pølsebrød eller ett Høvding grovt hamburgerbrød.

Til 3-4 porsjoner trenger du:
Ca 300 g spagetti eller annen pasta

Kjøttboller
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
400 g kjøttdeig
1 egg
Ca 60 g brødsmuler (tilsvarer to Høvding grove pølsebrød)
Ca 4 ss melk
En liten neve parmesan, finrevet
En liten neve fersk basilikum, finhakket
½ ts salt
pepper

Tomatsaus
1 ss olivenolje
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater
1 dl kjøttkraft eller buljong
Salt, sukker og pepper
En liten neve fersk basilikum

Slik gjør du:
Legg pølse- eller hamburgerbrødene med snittsiden opp i et par timer på kjøkkenbenken eller tørk dem et par minutter på lav varme i ovnen. Ha de tørre brødene i en blender eller food processor og kjør dem til fine brødsmuler.

Lag brødsmuler av pølsebrød

Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og bland dem sammen med en sleiv eller i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ta frem et stekebrett og legg på bakepapir eller folie. Form kjøttboller på størrelse med en valnøtt.

Lag kjøttboller

Legg dem på stekebrettet og stek kjøttbollene i 10 min på 200 grader. Sett på grillelementet og stek dem videre i ca 5 minutter til de blir brune og fine – følg med, det går fort!

Mens kjøttbollene steker lager du tomatsausen. Stek løk og hvitløk lett i olivenolje. Ha i tomater og kraft. La det småkoke et par minutter. Smak sausen til med salt, pepper og sukker og rør inn basilikum.

Server med nykokt spagetti, parmesan og cherrytomater.

2 thoughts on “Italienske kjøttboller med tomatsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *