Italienske kjøttboller med tomatsaus

Italienske kjøttboller med tomatsaus

Kjenner du italienernes hemmelighet for å få smaksrike, saftige og myke kjøttboller? Gode brødsmuler! Det er også en god måte å bruke opp restemat.

Rester av Hattings pølse- og hamburgerbrød gir perfekte brødsmuler. Til denne oppskriften trenger du ca 60 gram brødsmuler, som tilsvarer to Høvding grove pølsebrød eller ett Høvding grovt hamburgerbrød.

Til 3-4 porsjoner kjøttboller med tomatsaus trenger du:

Ca 300 g spagetti eller annen pasta

Kjøttboller
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
400 g kjøttdeig
1 egg
Ca 60 g brødsmuler (tilsvarer feks to Høvding grove pølsebrød)
Ca 4 ss melk
En liten neve parmesan, finrevet
En liten neve fersk basilikum, finhakket
½ ts salt
pepper

Tomatsaus
1 ss olivenolje
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater
1 dl kjøttkraft eller buljong
Salt, sukker og pepper
En liten neve fersk basilikum

Slik gjør du:
Legg pølse- eller hamburgerbrødene med snittsiden opp i et par timer på kjøkkenbenken eller tørk dem et par minutter på lav varme i ovnen. Ha de tørre brødene i en blender eller food processor og kjør dem til fine brødsmuler.

Lag brødsmuler av restemat

Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og bland dem sammen med en sleiv eller i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ta frem et stekebrett og legg på bakepapir eller folie. Form kjøttboller på størrelse med en valnøtt.

Lag kjøttboller av restemat

Legg dem på stekebrettet og stek kjøttbollene i 10 min på 200 grader. Sett på grillelementet og stek dem videre i ca 5 minutter til de blir brune og fine – følg med, det går fort!

Mens kjøttbollene steker lager du tomatsausen. Stek løk og hvitløk lett i olivenolje. Ha i tomater og kraft. La det småkoke et par minutter. Smak sausen til med salt, pepper og sukker og rør inn basilikum.

Server med nykokt spagetti, parmesan og cherrytomater.

Her finner du flere oppskrifter med restemat.

One thought on “Italienske kjøttboller med tomatsaus

Comments are closed.