God gammeldags fiskegrateng

God gammeldags fiskegrateng

En norsk klassiker som hele familien liker! Deilig fiskegrateng med makaroni, smak av muskat og sprø topping.

Rester av Hattings pølse- og hamburgerbrød gir prefekte brødsmuler. Til denne oppskriften trenger du ca 60 gram brødsmuler, som tilsvarer to Høvding pølsebrød eller ett hamburgerbrød.

Til 4 porsjoner fiskegrateng trenger du

500 g hvit fiskefilet uten skinn og ben
1 vårløk eller 1/2 purreløk
200 g makaroni
Ca 60 g brødsmuler (tilsvarer 2 Høvding pølsebrød)

Til hvit saus

3 ss  smør
3 ss hvetemel
6 dl melk
3 egg
Salt
Pepper
Muskat (valgfritt)

Legg pølse- eller hamburgerbrødene med snittsiden opp i et par timer på kjøkkenbenken eller tørk dem et par minutter på lav varme i ovnen. Ha de tørre brødene i en blender eller food processor og kjør dem til fine brødsmuler.

Sett ovnen på 200 grader.

Start med å lage sausen. Varm smør i en kaserolle og tilsett mel. Kok opp melken og spe den i melet under omrøring. Kok sausen i fire minutter. Smak godt til med salt, pepper og muskat. Avkjøl sausen litt før du røren inn eggene.

Kok makaroni etter anvisningen på pakken. Skjær fisken i små terninger. Kutt vårløken i tynne ringer.

Rør fisk, makaroni og vårløk inn i sausen. Hell alt over i en ildfast form og strø over brødsmulene.

Stek på nederste rille i ovnen i ca 30 minutter eller til toppingen er gyllen.

Her får du flere oppskrifter på hva du kan lage med brødrester.