Brødpudding kan serveres som dessert toppet med is, eller som en deilig frokost toppet med frukt og yoghurt. Rester av fine rundstykker, pølsebrød eller hamburgerbrød passer best i brødpudding.
Til brødpudding av brødrester trenger du
300 g gammelt brød
½ dl sukker
2 dl fløte
1 egg
1 eggeplomme
100 g smør
Til syltet plomme trenger du
2 dl vann
2 dl sukker
4 plommer
1 Kanelstang
Lag syltede plommer først. Bland sukker og vann og kok opp med en knust kanelstang. Ha i skivede plommer og la det trekke minst 1 time på lav varme, men gjerne lenger.
Del opp brødet og kutt vekk skorpene. Bland sammen med fløte, sukker og egg. Ha alt i en idfast form dekket med bakepapir på innsiden. Sett formen inni en større form eller langpanne fylt med vann, slik at du får et vannbad. Sett inn i ovenen og stek i ca 1 time på 170 grader.
Brun skiver av brødpuddingen i litt smør før servering og server den toppet med syltet plomme og litt pisket krem eller is.
Få flere tips her: 15 tips som kutter brødsvinn.