Brødpudding av brødrester

Brødpudding av brødrester

Brødpudding kan serveres som dessert toppet med is, eller som en deilig frokost toppet med frukt og yoghurt. Rester av fine rundstykker, pølsebrød eller hamburgerbrød passer best i brødpudding.

Til brødpudding av brødrester trenger du

300 g gammelt brød
½ dl sukker
2 dl fløte
1 egg
1 eggeplomme

100 g smør

Til syltet plomme trenger du

2 dl vann
2 dl sukker
4 plommer
1 Kanelstang

Lag syltede plommer først. Bland sukker og vann og kok opp med en knust kanelstang. Ha i skivede plommer og la det trekke minst 1 time på lav varme, men gjerne lenger.

Del opp brødet og kutt vekk skorpene. Bland sammen med fløte, sukker og egg. Ha alt i en idfast form dekket med bakepapir på innsiden. Sett formen inni en større form eller langpanne fylt med vann, slik at du får et vannbad. Sett inn i ovenen og stek i ca 1 time på 170 grader.

Brun skiver av brødpuddingen i litt smør før servering og server den toppet med syltet plomme og litt pisket krem eller is.

Få flere tips her: 15 tips som kutter brødsvinn.

Brødpudding av brødrester