Miljø og bærekraft

Miljø og bærekraft

Visste du at korn har lave utslipp av klimagasser og er en betydelig mer klimaeffektiv produksjon av matenergi enn for eksempel melk og kjøtt?

Korn er klimavinner!

I Norge står Landbruket for om lag ni prosent av de totale utslippene av klimagasser i Norge. Av landbrukets totale utslipp er det kun fire prosent som kommer fra produksjon av korn. Det er dette som gjør korn til klimavinneren når det kommer til matråvarer!

Det er bare gulrøtter, poteter og epler som kan måle seg med kornet når man sammenligner CO²-utslipp.

Les mer om korn og klima på brodogkorn.no.

Klimadeklarasjon

Hatting arbeider med en klimadeklarasjon av våre produkter. Beregningen foregår ved at utslippene av drivhusgasser for hvert enkelt skritt i fremstillingen av varen beregnes – helt fra landbruksproduksjon og transport av råvaren, fremstilling av brødene, fryselagring av brødene, fryslagring av brødene hos grossister og i butikk og frem til steking av brødene hjemme i din ovn.

Utslippene av drivhusgasser fra 1 kg Hatting Rundstykker svarer til 1,1 kg CO², halvparten av disse gassene stammer fra fremstillingen av de råvarene vi bruker til å bake rundstykkene med – altså for eksempel dyrking og maling av kornet til mel.

Til sammenligning tilsvarer utslippene av drivhusgasser fra ferskt brød fra butikken mellom 0,5 og 1,8 kg CO². At Hattings brød er fryst gjør det altså ikke til et dårlig klimavalg.

Her får du tips til å redusere matsvinnet.

Les om Hattings engasjement for å redusere plastemballasjen.