Kun naturlige tilsetningsstoffer i fryst brød

Kun naturlige tilsetningsstoffer i fryst brød

Nesten alle fryste produkter fra Hatting er bakt uten konserveringsmidler. Noen få e-stoffer finnes likevel i ingredienslisten og dreier seg kun om naturlige tilsetningsstoffer.

Umiddelbar nedfrysning gir god holdbarhet

Alle Hatting-produkter fryses ned til minus 15-20 grader umiddelbart etter steking. Slik lukker skorpen seg om en myk og saftig kjerne. Rundstykkene, baguettene og de andre produktene holder seg dermed ferske til du tiner dem eller varmer dem i ovnen hjemme. Konserveringsmidler er derfor ikke nødvendig for bedre holdbarhet. Nedfrysning bevarer råvarene på en god måte slik at det er unødvendig å tilsette konserveringsmidler og kunstige tilsetningsstoffer.

De få e-stoffene vi tilsetter i produktene våre brukes rett og slett for å sikre stabil bakst og unngå feilproduksjoner, og er alle laget av naturlige ingredienser. Dette gjør at vi sikrer minst mulig svinn av bakevarer.

Les hva Norsk Helseinformatikk skriver om e-stoffer 

Dette er tilsetningsstoffene vi benytter

Nedenfor har vi laget en oversikt over de tilsetningsstoffene som oftest er benyttet i Hatting-produktene. Alle e-stoffene er plantebaserte.

E300 er rett og slett vitamin c eller askorbinsyre,  og omtales også som “melbehandlingsmiddel”. Dette er en ingrediens mølla legger i både grovt og fint hvetemel for å jevne ut hvor mye det hever, uavhengig av kvaliteten på avlingen. Dette gjør bakerens jobb mye lettere da melet vil heve like mye uansett avling eller åkeropphav.

E412 er noe som heter guarkjernemel. Dette er et kostfiber, altså et naturprodukt som brukes som fortykningsmiddel. E412 gjør at vi kan bake mye mer stabilt og unngå feilproduksjoner. E412 er derfor svært viktig for oss som baker store volumer med rundstykker og andre porsjonsbrød. Det kreves svært lite guarkjernemel og setter ikke smak, men gjør at vi kan produsere utrolig mye bedre kvalitetsbakst. Denne ingrediensen bidrar til at svinnet fra produksjonen reduseres.

E471 er en såkalt emulgator. Dette er et rapsoljebasert middel som bidrar til å danne en stabil blanding av to stoffer som normalt ikke lar seg blande med hverandre. Dette brukes i baking for å bedre brødets evne til å holde på fuktighet etter stekingen. Dette gir våre pølse- og hamburgerbrød ønsket konsistens.

E472e er også en rapsoljebasert emulgator som gjør rundstykkene våre luftige og saftige.

Enzymer er proteiner som finnes naturlig i mel og fremmer kjemiske reaksjoner. I brødbaking tilsettes litt ekstra enzymer for å spalte stivelse slik at gjæren får mer næring og for å holde brødet ferskere etter steking.

Konserveringsmidler forhindrer mugg

Våre hamburger- og pølsebrød selges tint. For å sikre 14 dagers holdbarhet for kjøpmann og kunde, tilsettes en begrenset mengde konserveringsmidler i produktene.

E282 / E200 er er konserveringsmidler som tilsettes for å hindre muggvekst.

Bruk av konserveringsmidler, inkludert tillatt mengde, er regulert gjennom Forskrift om tilsetningsstoffer til næringsmidler.