Slik lager du en perfekte 17. mai-frokost

Slik lager du en perfekte 17. mai-frokost

Planlegger du også en hyggelig 17. mai-frokost med venner og familie? Her er tipsene til en vellykket start på den store festdagen.

Veldig mye kan forberedes dagen før, da kan du også senke skuldrene når gjestene kommer. En god del mat blir faktisk bedre hvis det lages dagen i forveien. En natt i kjøleskapet gjør at de forskjellige smakene setter seg ordentlig.

Rykende ferske rundstykker skaper garantert god stemning rundt frokostbordet, og hører med til festmåltidet. Kjøp gjerne både fine og grove rundstykker og kanskje noe glutenfritt, så har du noe til enhver smak.

Her finner du Hattings utvalg av rundstykker.

Tips! Litt pynt på de ulike fatene og rettene av for eksempel friske urter, litt rødløk, cherrytomater, spirer, gressløk eller reddik, er det lille ekstra som får frokostbordet til å skinne!

Slik lager du perfekt eggerøre

Eggerøre er en selvskreven gjest på mange frokostbord. Eggerøren være litt bløt. Det får du ved å lage den på litt lavere varme.

10 stk egg
50 g smør
1 dl matfløte

Ha egg og fløte i en bolle å pisk lett sammen. Ha i litt pepper og salt.

Smelt smøret i en stor stekepanne eller tykkbunnet kjele ved middels varme. Ha i eggene og bruk en slikkepott eller stekespade til å dra forsiktig i bunnen av pannen.

Når eggerøren har begynt å bli tykk og fast – men ikke tørr – tar du den ut av stekepannen og over på et serveringsfat.

Tips! Mens du lager eggerøren steker du bacon i ovnen: Sett stekeovnen på 200 grader. Legg baconstrimler på en stekeplate dekket med bakepapir og stek i ovnen ca 15 minutter til det er sprøtt og gyllent.

Tre tilbehør du kan lage i forkant

Eggesalat

Denne deilige eggesalaten lager du med fordel en eller to dager i forveien.

4 egg, hardkokte
1 dl Crème Fraîche
1 dl majones
Ca. 20 gram rødløk

Kok eggene i 9-10 minutter. Hakk opp rødløk. Bland majones, Crème Fraîche og rødløk, og smak til med salt og pepper. Grovhakk eggene og bland dem inn i røren.

eggesalat

Potetsalat med balsamico

350 g små kokefaste poteter
1/2 bunt vårløk
15 stk cherrytomater
5 ss god balsamico
5 ss god olivenolje
En neve frisk basilikum
Salt og pepper

Kok hele poteter med skall til de er møre. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Server potetsalat på 17. mai-frokost

Løksalat

3 store poteter
2 store løk
300 g majones
15 skiver sylteagurk
1/2 dl lake fra sylteagurken
Salt og pepper

Kok potetene møre. Skrell potetene og mos dem grovt. Finhakk løk og sylteagurk. Blant alt og smak til med salt og pepper.

Server løksalat på 17. mai-frokost
Foto: VG partnerstudio

Her finner du flere tips til en god frokost.