Reduser ditt matsvinn med fryst mat

Reduser ditt matsvinn med fryst mat

9 av 10 nordmenn mener at fryste brødvarer og fryste matvarer bidrar til mindre matsvinn. Dette viser en undersøkelse utført av Ipsos i mai 2019. Videre viser flere undersøkelser at fryst brød kan halvere ditt brødsvinn.

Dette er fordelene med fryst brød

Fryst mat er en viktig hjelper når du vil redusere matsvinnet. Maten du finner i frysedisken er fryst ned hurtig mens den fremdeles er fersk, slik at smak og næringsstoffer ivaretas.

Alle fryste produkter fra Hatting er bakt uten konserveringsmidler. Få minutter etter at brødet kommer ut av ovnen, fryser vi det raskt ned. På den måten holder brødet seg friskt helt til du tiner det eller varmer det i ovnen hjemme.

Halver ditt matsvinn med fryst mat!

Med fryst mat har du raskt tilgjengelig akkurat den porsjonen du trenger, enten det er en neve fryste erter i pastaretten, en deilig fiskefilet eller to rundstykker til frokost. Fryst mat gir deg bedre kontroll over forbruket og kan hjelpe deg med å redusere ditt matsvinn med 50%*.

Har du stekt for mange rundstykker?

Brød er en av de matvarene vi kaster mest av. Ofte kaster vi brødet mens det er fremdeles er spiselig, men det har kanskje blitt litt tørt og kjedelig?

Hvis du har stekt for mange rundstykker kan du pakke det i en lufttett boks eller pose. Fukt rundstykket raskt under rennende vann og stek det i 3 minutter på 230 grader. Vips, så har du et ferskt og godt rundstykke!

Dette kan du gjøre med brødrestene

Dersom du ser at du ikke rekker å spise opp brød eller andre ferskvarer før den går ut på dato kan du fryse det ned og ta den opp igjen til bruk ved en senere anledning. Et godt tips er å dele opp store pakninger i mindre porsjoner som du fryser ned.

Hvis du har brødrester til overs kan du kutte brødet i skiver og fryse ned. Ta opp en og en brødskive når du får lyst på et deilig ostesmørbrød. Ikke kast rester av pølse- og hamburgerbrød. Les disse tipsene!

Få flere tips til å redusere ditt matsvinn på matvett.no.

*Undersøkelsene er utført av Dr. Wayne Martindale ved Sheffield Hallam University i Storbritannia i 2014.