Leker og aktiviteter som redder barnebursdagen

Leker og aktiviteter som redder barnebursdagen

Skal du planlegg aktiviteter i barnebursdagen? Hvilke bursdagsleker husker du best fra barndommen? Her er tips til noen klassikere – og kanskje noen nye favoritter? Se også våre 5 tips til en vellykket barnebursdag.

Stolleken

Still stoler opp på to rader med ryggen mot hverandre. Star med en stol mindre enn antall gjester. Sett på musikk og la barna gå i ring rundt stolene mens musikken spiller. Så snar musikken stopper må alle barna sette seg. Den som ikke fant en ledig stol er ute. Slik fortsetter det til det kun er én stol og én vinner igjen. La vinneren få en liten premie eller la alle som deltok få en sjokolademynt hver.

Hviskeleken

Denne leken kan du ty til hvis lydnivået tar litt av, og du trenger en liten pause. Passer fra skolealder. La bursdagsbarnet finne på et ord som hun eller han hvisker til sidemannen. La deretter alle rundt bordet etter tur hviske ordet videre, helt til det kommer tilbake til bursdagsbarnet som sier ordet høyt. Kom samme ord tilbake, eller ble det til et helt nytt ord på veien? Artig å høre hvordan det eventuelt forandret seg.

Pizza-verksted

La barna lage sin helt egen pizza! Sett frem en Mini pizzabunn smurt med pizzasaus til hvert barn. La barna selv toppe med det de vil av skinke, mais, pepperoni, baconbiter, delte cherrytomater, paprikastrimler, ananas og revet ost. Forvarm ovnen til 230 grader og stek minipizzaene i 4–6 minutter.

Aktivitet i barnebursdagen: Lag minipizza

Eplestafett

Del gjestene inn i to lag, og be dem stille seg på rekke overfor hverandre. Gi førstemann i hver rekke et eple. På gitt startsignal gjelder det å sende eplet fra hake til hake til sistemann på rekken. Det er ikke lov til å ta på eplet med hendene med mindre det faller i gulvet eller i bakken hvis dere er ute. Første lag som får sendt eplet langs hele rekken, vinner. Hvis det er få deltagere, kan man sende eplet både frem og tilbake.

Fiske godtepose

Heng opp et laken eller en duk i en døråpning. En voksen gjemmer seg bak duken. Bruk en fiskestang for barn med en klesklype i enden, eller bind en snor med klesklype ytterst på en pinne. Be barna stille seg på rad, og la dem fiske etter tur. Den voksne bak duken fester en godtepose eller lignende i klesklypen. Det kan være morsomt om det innimellom havner en gammel sokk eller lignende på klesklypen, men alle får selvsagt en godtepose til slutt!

Skattejakt med dyrelyder

Denne leken passer perfekt til sjørøverbursdag og fungerer like fint ute som inne. Forvent høyt volum når barna skal finne sitt lag … Før barna kommer, lager du lapper med bilder av dyr og gjemmer flere skatter i huset (eller hagen hvis dere er ute). Lag to lapper av hvert dyr (lag tre lapper av ett av dyrene hvis antall barn som kommer, er oddetall).

Gi hvert av barna en lapp. Det er ikke lov til å si hvilket dyr de har trukket, kun å lage dyrelyden. Hvert barn skal finne frem til den/de som lager samme dyrelyd og danne et lag. Hvert lag får utdelt et skattekart som viser vei til en av de hemmelige skattene. Skattene bør være noe barna kan dele, for eksempel en pose med sjokolademynter eller en pakke med klistremerker.