Kokkens 5 beste grilltips

Kokkens 5 beste grilltips

Elsker du også å grille? I Hatting er vi så heldige at vi har en egen kokk; Jørn. Han lager verdens beste pølse- og hamburgermåltid! Dette er hans beste grilltips som setter en ekstra piff på grillmaten i sommer.

Her er Jørns 5 beste grilltips:

1: Krydderblanding eller bbq-saus på burgerne gir en ekstra smak

En god dry rub får du ved å bruke ferdige kydderblandinger som garam masala eller ras-el-hanout. Du kan også lage din egen blanding. Pensler du burgerne med bbq-saus kan du gi dem litt farge på grillen først og deretter pensle med sausen.

Her får du oppskrift på hjemmelaget bbq-saus.

2: Pensle burgerbrødene og strø med salt eller krydder

Pensle burgerbrødene med god olje eller smeltet smør. Strø gjerne toppen av burgerbrødet med litt flaksalt, chiliflak eller annet krydder.

Her ser du Hattings uvalg av hamburgerbrød

3: Hev smaken: Grill pølse- og hamburgerbrødene før servering

Pølse- og hamburgerbrød blir alltid bedre etter en runde på grillen. Varm dem forsiktig på indirekte varme eller legg dem kjapt på høy varme for fine grillmerker.

Her ser du Hattings uvalg av pølsebrød

4: Bruk ulik varme. Gi farge på høy varme. Pølser på lav varme.

De fleste griller har ulike varmesoner. Bruk høy varme for å gi fin farge og smak til burgere og grønnsaker. Bruk lav/indirekte varme til pølser, så unngår du at de sprekker.

5: Prøv nye smaker på sauser og tilbehør til grillmaten

Prøv å la ketchupflasken få hvile neste gang du serverer grillmat. Det er uendelige muligheter for gode smakskombinasjoner til både burger og pølse. En av Jørns favoritter er pølser med eplesalsa og burger med blåmuggost, sopp og timian.

Her finner du inspirasjon til nye smakskombinasjoner med True Style pølse- og hamburgerbrød.

Her finner du forslag til 10 ulike toppinger og sauser til grillmaten.

Grilltips fra kokken Jørn: