Kokkens beste grilltips

Kokkens beste grilltips

Hattings egen kokk Jørn lager verdens beste pølse- og hamburgermåltider på grillen. Han vet hvordan man får det beste ut av enkle råvarer og deler her sine fem beste grilltips med deg.

Vi lover at dette setter en ekstra piff på grillmaten!

1. Krydderblanding eller bbq-saus på burgerne gir ekstra smak

En god dry rub får du ved å bruke ferdige kydderblandinger som garam masala eller ras-el-hanout. Du kan også lage din egen blanding. Pensler du burgerne med bbq-saus, kan du gi dem litt farge på grillen først og deretter pensle med sausen.

kebabburger med hjemmelaget kebabdressing og Potato hamburgerbrød
Lag en saftig kebabburger penslet med kebabkrydder.

2. Pensle burgerbrødene og strø med salt eller krydder

Pensle burgerbrødene med god olje eller smeltet smør. Strø gjerne toppen av burgerbrødet med litt flaksalt, chiliflak eller annet krydder.

3. Grill pølse- og hamburgerbrødene før servering

Hev smaken på pølse- og hamburgerbrød ved å gi dem en runde på grillen. Varm dem forsiktig på indirekte varme eller legg dem kjapt på høy varme for fine grillmerker.

4. Bruk ulik varme

De fleste griller har ulike varmesoner. Bruk høy varme for å gi fin farge og smak til burgere og grønnsaker. Bruk lav/indirekte varme til pølser, så unngår du at de sprekker.

5. Prøv nye sauser og spennende tilbehør til grillmaten

Prøv å la ketchupflasken få hvile neste gang du serverer grillmat. Det er uendelige muligheter for gode smakskombinasjoner til både burger og pølse. La deg inspirere av disse oppskriftene med spennende smakskombinasjoner neste gang du skal grille.

Tilbehør til grillmaten
Lys til å prøve nye sauser? Her finner du forslag til 10 toppinger og sauser til grillmaten.

Her finner du flere oppskrifter og grilltips fra Jørn

Bratwurst med kimchi
Portobelloburger med grillet paprika og fetaost
Burger med blåmuggost
Burger med blåmuggost og løkmarmelade
Vegetarpølser med eplesalsa
Vegetarpølser med eplesalsa og friterte løkringer