Bánh mì i fransk hotdog-brød

Bánh mì i fransk hotdog-brød

Bánh mì er den generelle betegnelsen på brød i Vietnam, men refererer stort sett til denne populære retten der en baguette fylles med kjøtt, syltede grønnsaker og chilimajones. Fransk hotdog-brød passer ypperlig til dette.

Til 3 bánh mì trenger du:

1 pk Hatting French hot dog baguette 
1 stk hjertesalat
1/2 stk agurk
3 stk neper
3 stk reddik
1 stk gulrot
500 g nakkekoteletter
4 ss majones
2 ss srirachasaus

Ingredienser til kjøttmarinade:
4 ss fish sauce
3 ss brunt sukker
1 ss sesamolje
1-2 ss srirachasaus
1 ss limesaft
1 fedd hvitløk

Ingredienser til marinade (grønnsaker):
1 stk rød chili
1 ss sesamolje
1 dl riseddik
1 ss fish sauce
1 ts revet ingefær
1 ss limesaft
1 ts sukker

Slik gjør du:

Begynn med å lage marinaden til grønnsakene. Sørg for å røre godt slik at sukkeret løses skikkelig opp. Kutt deretter grønnsakene i tynne staver og legg i en bolle. Hell over marinaden og la stå i minimum én time.

Bland sammen alle ingrediensene til kjøttmarinaden. Legg deretter kotelettene i en dyp skål og hell over marinaden. La stå i minimum 30 minutter.

Bland majones med srirachasaus til en deilig chilimajones. 

Stek kotelettene i en stekepanne til de har ønsket stekegrad. Skjær deretter kjøttet i strimler. 

Varm til slutt French hot dog-baguettene og skjær opp langs kanten akkurat som en baguette. Kutt agurk og hjertesalat i biter og legg på brødet. Legg deretter i kjøtt, grønnsaker og topp det hele med herlig med chilimajones.

Velbekomme! Autentisk gatemat fra Asia – hjemme hos deg selv!

Slik lager du grillmerker på fransk hotdog-brød:

French hot dog- baguetter kan enten varmes kort på grillen, eller i grilljern et par minutter slik at de får lekre grillmerker. Om grillmerkene ikke er så viktig for deg, kan du alternativt varme brødene i ovnen på 200 grader i 2-3 minutter.

Prøv også pølse i French hot dog baguette med syltet rødløk.