5 tips til vellykket barnebursdag

5 tips til vellykket barnebursdag

Er det like før du skal arrangere barnebursdag? Blir du stessa bare ved tanken på hylende, klissete barn hjemme hos deg? Med en god plan for matservering og lek er det enklere å senke skuldrene.

Alt må ikke være perfekt. Du velger selv hvor høyt du legger lista. Det viktigste er å la bursdagen være en hyggelig sosial sammenkomst for barna. Her følger noen tips for en vellykket barnebursdag:

 1. La barna velge tema

  Ta med barna i planleggingen og hør hva de vil. Ofte ønsker de bare ballonger i en gitt farge, at gjestene kler seg ut eller enkel sjørøverpynt. Du trenger ikke å ta helt av, ingen barn merker om alt matcher og er fargekoordinert! Senk skuldrene og ikke tenk for avansert 🙂

 2. Invitasjonen

  Send ut invitasjon i god tid, gjerne to uker i forkant. Ha med start- og sluttid, adresse og hvor man skal melde fra hvis man ikke kommer eller om barna har allergier eller lignende.

  Du bestemmer selv hvor mange som skal inviteres etter plass og budsjett, men det er en fin regel at alle i en gruppe blir invitert, for eksempel alle jentene eller guttene i klassen eller alle som født i samme år på avdelingen i barnehagen.

 3. Maten

  I en barnebursdag er det enkle ofte det beste. Wienerpølse i pølsebrød er en slager! Sett frem sprøstekt løk og ketchup på bordet og la barna ta på tilbehøret selv.

  Et alternativ til pølser kan være Mini pizzabunn fra Hatting som du steker med en enkel tomatsaus og ost. Sett frem strimlet skinke, mais, små pepperoni, delte cherrytomater og paprikastrimler som barna kan toppe med selv.

  Pølser passer fint når du skal arrangere barnebursdag.

 4. Kaken

  En slager uten sidestykke er sjokoladekake i langpanne toppet med kokos eller strøssel. Ønsker du å pimpe kaken litt finnes det mange fine lys og toppinger som gjør kaken litt mer spennende – uten at du trenger å legge inn så mye ekstra innsats. Et populært alternativ til langpanne er muffins. Bak selv eller kjøp ferdige muffins som du topper med litt glasur og strøssel.

 5. Leker og aktiviteter

  Mange av klassikerene fra barndommen slår fremdeles godt an. Husk å tilpasse etter alder på barna og spør gjerne ditt eget barn hva de helst vil leke. Her er et par forslag til leker og aktiviteter.

  Leker og aktiviteter som redder barnebursdagen