5 tips til en perfekt påskefrokost

5 tips til en perfekt påskefrokost

Uansett om vi er på hytta eller har en bypåske, er påskefrokosten en viktig tradisjon for mange. Vi bruker gjerne litt ekstra tid til å pynte bordet med gule lys, barnas kreasjoner fra barnehagen og litt blomster. Her får du tipsene som gjør påskefrokosten til en stressfri suksess!

Ha med rundstykker – selv om du ikke har fryser!

Visste du at alle Hattings fryste rundstykker kan ligge to døgn i romtemperatur i lukket pose? Perfekt når du skal på hytte uten fryser eller har dårlig plass i fryseren hjemme! Du steker rundstykkene som vanlig på 190 grader varmluft, men halverer steketiden som står på posen. På fem minutter får du med andre ord rykende ferske rundstykker. Enkelt, ikke sant?

Ikke kast rundstykker som blir til overs!

Hvis du stekte for mange rundstykker til frokost kan du pakke dem i en lufttett boks eller pose i inntil et døgn. Skyll dem deretter raskt under rennende vann og stek dem på nytt på 230 grader i 3 minutter. Vipps, så har du nydelige rundstykker – og du bidro til å redusere matsvinnet.

Lag en eggsalat som holder hele påsken

Denne deilige eggesalaten holder i hvert fall fire-fem dager i kjøleskapet, og er perfekt å ha på rundstykkene gjennom hele påsken.

4 egg, hardkokte
1 dl Crème Fraîche
1 dl majones
Ca. 20 gram rødløk

Kok eggene i 9-10 minutter. Hakk opp rødløk. Bland majones, Crème Fraîche og rødløk, og smak til med salt og pepper. Grovhakk eggene og bland dem inn i røren.

eggesalat

Restmat blir godt pålegg

Har du rester av lammelår eller annen god påskemat? Kutt det i tynne skiver og server det som pålegg til frokosten. Rester av stekt kylling kan for eksempel blandes med litt aioli og urter til en god kyllingsalat.

Lag en påskegul smoothie

En deilig smoothie gir frokosten et lite løft og du får en god start på dine 5 om dagen.

1 moden avokado
1 moden mango eller ananas
1 moden banan
1-2 dl eplejuice eller appelsinjuice
Saften fra ½ lime
1-2 ss honning

Ha avokado, mango og banan i en blender, og kjør det til en jevn blanding. Spe på med juice, til du får ønsket konsistens. Smak til med lime og honning.

avokadosmoothie

Her får du flere tips til hjemmelaget pålegg og deilige frokostretter.

Foto: VG partnerstudio