Vegansk matpakke

Vegansk matpakke

Visste du at alle Hattings rundstykker er veganske? Perfekt til en vegansk matpakke! Det er få ting som er bedre enn et godt måltid når du har gått en lang tur. Et alternativ til pølse på termos er deilige rundstykker. Vi har smurt dem med nydelig vegansk aioli, sopp, squash og urter.

Vi i Hatting jobber kontinuerlig for å redusere plast i vår emballasje. Så langt har vi redusert 1,7 tonn plast! Til å pakke inn denne matpakken har vi brukt Bee’s Wrap, perfekt plastfritt alternativ å pakke rundstykkene i når man skal ut på tur 🐝💖

Til en vegansk matpakke med 4 rundstykker trenger du

4 valgfrie Hatting rundstykker
1 squash
2-3 sjampinjong (ca 200g)
2 ss olivenolje
Litt urter til pynt (f.eks. oregano, basilikum eller timian)
Salt og pepper

Vegansk aioli:
100 g cashewnøtter
1 fedd hvitløk
½ ts salt
ca 1 dl vann
1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
Legg cashewnøttene i bløt i rikelig med vann minst en time, gjerne natten over. Hell av bløtevannet og ha nøttene i en blender sammen med hvitløk, salt, og sitronsaft og 0,5 dl vann. Kjør til du har en jevn masse og spe eventuelt med resten av vannet til du har en glatt og kremet konsistens.

Kutt squash i tynne strimler på lang. Pensle dem med litt olje og dryss med litt salt og pepper. Legg dem utover et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen på 150 grader i 30-40 minutter til de er helt myke.

Kutt soppen i skiver og stek dem i varm panne med litt olje. Smak til med salt og pepper.

Stek rundstykkene etter anvisning på pakken. Del dem i to og smør topp og bunn med aioli. Legg på sopp og squash lagvis og topp med urter.

Få flere matpakketips her.