Tomatsuppe med baguetter og urtesmør

Tomatsuppe med baguetter og urtesmør

Tomatsuppe er deilig hverdagsmat som hele familien liker. Hemmeligheten bak en god, mild og mettende tomatsuppe er å koke tørre røde linser i suppen. Du kan eventuelt bytte dem ut med en halv boks ferdig kokte linser som du har i etter kraft og grønnsaker har kokt i ca 20 minutter.

Du kan gjøre måltidet mer mettende ved å servere nystekte baguetter til. Vi har laget et nydelig hjemmelaget urtesmør til baguettene.

Til 4-6 porsjoner tomatsuppe trenger du

2 stk Hatting Fin baguette
1 ss olivenolje
1 løk
1/2 fedd hvitløk (valgfritt)
1 gulrot
5 dl grønnsakskraft/buljong
1 dl røde linser (tørre/ukokte)
2 bokser tomat à 400 g
2-3 dl matfløte
Salt og pepper

Finhakk løken og fres den blank i litt olje. Ha i finhakket hvitløk og gulrot og stek videre til det har fått litt farge. Ha over kraften og kok opp. Skyll linsene og ha dem i gryten. Kok på lav varme under lokk i om lag 20 minutter, til linsene er møre.

Ha i tomatboksene og kok opp. Kjør alt glatt med med blender eller stavmikser. Ha i fløte til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.

Server med nystekte baguetter og hjemmelaget urtesmør.

Hjemmelaget urtesmør

Hjemmelaget urtesmør smaker helt fantastisk. Vi har brukt gressløk, persille og oregano, men du kan gjerne bruke andre urter. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned restene.

125 g smør, romtemperert
1 neve friske urter
1 fedd hvitløk, finhakket

Kjør i en blender til alt er godt blandet. Server romtemperert.

Her finner du flere oppskrifter fra Hatting