Pitabrød med falafel

Pitabrød med falafel

Prøv en ny vri på pitaen! Smakfulle falaffer med en deilig tzatziki er en hit når man vil servere noe vegetarisk.

Til 6 pitabrød med falafel trenger du

6 Hatting pitabrød, Grove pitabrød eller Glutenfrie pitabrød
8 cherrytomater

Falafel

500 g tørkede kikerter
1 løk
1 kinesisk hvitløk
2 ts malt spisskummen
2 ts ristede korianderfrø
1 ts chiliflak
½ ts kardemomme
2 ss potetmel
En neve persille
En neve koriander
Salt og pepper

Tzatziki

250 g gresk yoghurt
1 agurk
1 finhakket hvitløk
¼ lime (saften)
Dill eller mynte
Salt og pepper

Bløtlegg i kikertene i godt med vann i 12-24 timer. Hell av bløtevannet og skyll kikertene godt. Kjør dem i foodprosessor sammen med løk og hvitløk. Tilsett potetmel og krydder. Kjør alt til det samler seg og tilsett de friske urtene. Smak til med salt og pepper. Form til burgere eller kuler og legg dem i kjøleskapet til de stekes med litt olje i stekepanne.

Riv agurken og strø på salt. La det stå i ca 5 minutter og press ut vannet. Bland i en skål med gresk yoghurt, finhakket hvitløk, saften fra lime og finhakket dill. Smak til med salt og pepper.

Del tomatene i biter. Stek pitabrødene etter anvisningen og fyll dem med falaffel, tomater og tzatziki. Bon appetit!

Her finner du flere deilige oppskrifter med pitabrød