Pita med falaffel

Pita med falaffel

Prøv en ny vri på pitaen! Smakfulle falaffler med en deilig tzatziki er en hit når man serverer vegetarisk.

Til 6 pita med falaffel trenger du

6 Hatting pitabrød eller Glutenfrie pitabrød

8 cherrytomater

Falaffel

500 gr kikerter (bløtlegges eller kokte på boks)

1 løk

1 kinesisk hvitløk

2 ts malt spisskummen

2 ts ristede korianderfrø

1 ts chilliflakes

½ ts kardemomme

2 ss potetmel

En god neve persille

En god neve koriander

Salt og pepper

Tzatziki

250 g gresk yoghurt

1 agurk

1 finhakket hvitløk

¼ lime – saften fra

Dill

Salt og pepper

Hell av laken på kikertene, skyll i kaldt vann og tørk de godt. Kjør i foodprosessor sammen med løk og hvitløk. Tilsett potetmel og krydder. Kjør alt til det samler seg og tilsett de friske urtene. Smak til med salt og pepper. Formes til burgere eller kuler og legges i kjøleskapet før det stekes med litt olje i stekepanne.

Riv agurken og strø på salt. La det stå i ca 5 minutter og press ut vannet. Bland i en skål med gresk yoghurt, finhakket hvitløk, saften fra lime og finhakket dill. Smak til med salt og pepper.

Kutt opp tomater.

Stek pitabrødene og fyll dem med falaffel, tomater og tzatziki. Bon appetit!