Banh mi pita

Banh mi pita

Banh mi betyr brød på vietnamsk og er fylt med sprø, råsyltede grønnsaker og marinert kjøtt. Prøv denne smakfulle varianten med kylling!

Til 6 Banh mi pita trenger du

6 Hatting pitabrød eller Glutenfrie pitabrød

1/2 bunt grovhakket koriander

Råsyltede grønnsaker

3 gulrøtter i tynne strimler

3 rettich

1/2 finhakket chili

1/4 dl eddik

1/4 dl sukker

Salt og pepper

Marinert kylling

250 g kyllingfilet

1 stilk finhakket sitrongress

½ finhakket sjalottløk

2 fedd finhakket hvitløk

¼ dl sukker

1 ss fish sauce

1 ss soyasaus

1 ss olivenolje

1 ss ferskpresset limesaft

Salt og pepper

Slik gjør du:

Råsyltede grønnsaker: bland eddik, sukker, salt og pepper sammen i en skål. Tilsett gulrøtter, rettich og chili og la blandingen trekke mens resten forberedes.

Marinade: bland sitrongress, sjalottløk, hvitløk, sukker, fiskesaus, soyasaus, olivenolje og limesaft. Tilsett salt og pepper og rør marinaden godt sammen.

Skjær kyllingfileten i strimler og legg det i en frysepose sammen med marinaden. Sørg for at det er godt blandet og la det marinere i minst 4 timer. Stek de marinerte kyllingstrimlene. Varm pitabrødene etter anvisning på pakken og fyll de med kylling, koriander og råsyltede grønnsaker. Vel bekomme!