Bánh mì i pitabrød

Bánh mì i pitabrød

Bánh mì betyr brød på vietnamesisk og er fylt med sprø, råsyltede grønnsaker og marinert kjøtt. Prøv denne smakfulle varianten med kylling i pitabrød!

Til 6 Bánh mì i pitabrød trenger du

6 Hatting pitabrød, Grove pitabrød eller Glutenfrie pitabrød
1/2 bunt grovhakket koriander
6 ss majones
2 ss Siracha-saus
1 lime
1/2 agurk

Råsyltede grønnsaker

3 gulrøtter i tynne strimler
3 rettich i tynne strimler
1/2 finhakket chili
1/4 dl vann
1/4 dl sukker
1/4 dl lys eddik
Salt og pepper

Marinert kylling

250 g kyllingfilet
1 stilk finhakket sitrongress
½ finhakket sjalottløk
2 fedd finhakket hvitløk
1 ts revet fersk ingefær
¼ dl sukker
1 ss fiskesaus
1 ss soyasaus
1 ss olje
1 ss ferskpresset limesaft
Salt og pepper

Slik gjør du:

Råsyltede grønnsaker: kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Avkjøl litt og bland med eddik, chili, salt og pepper. Tilsett gulrøtter og rettich og la blandingen trekke mens resten forberedes.

Marinade: bland sitrongress, ingefær, sjalottløk, hvitløk, sukker, fiskesaus, soyasaus, olje og limesaft. Tilsett salt og pepper og rør marinaden godt sammen.

Skjær kyllingfileten i strimler og legg det i en frysepose sammen med marinaden. Sørg for at det er godt blandet og la det marinere i minst fire timer.

Stek de marinerte kyllingstrimlene i litt olje. Bland majones og Siracha-saus og smak til med litt limesaft. Varm pitabrødene etter anvisning på pakken. Smør innsiden av pitabrødene med Siracha-majones og fyll dem med kylling, koriander og råsyltede grønnsaker. Vel bekomme!

Her finner du flere deilige oppskrifter med pitabrød