NYHET: Håndværk rundstykker og hvitløksbaguetter

NYHET: Håndværk rundstykker og hvitløksbaguetter

Nå finner du nyheten Hatting Håndværk i frysedisken. Håndværk er en serie bakverk med stolte håndverkstradisjoner. I serien finner du blant annet nyheten Surdeigsstykker bakt på ekte surdeig.

Stadig flere får øynene opp får skikkelig kvalitetsbakst med gode råvarer.  Serien er utviklet av tredjegenerasjonsbakeren Gunnar Ragnarsson. Han mener de to viktigste ingrediensene i godt bakverk er tid og kjærlighet. Hver dag bruker han sin erfaring og kunnskap i bakeriet, kombinert med et ønske om å prøve nye ting. Håndværk er en serie bakverk basert på lidenskap og stolthet. Det smaker du.

Ved bruk av vår bakemetode og fryseteknikk inneholder produktene kun naturlige råvarer og ingen konserveringsmidler.

Nyhet: Håndværk Surdeigstykker

Surdeigstykker er rundstykker med rustikt utseende bakt på ekte surdeig og et unikt produkt i norske frysedisker.

Surdeig er en blanding av mel og vann som danner en surdeigskultur med blant annet naturlig gjærsopp og melkesyrebakterier når den får stå og hvile. Vi tørker og varmebehandler vår surdeig. Denne prosessen trekker ut vannet samtidig som den høye temperaturen vil riste melet litt og gi en fantastisk sødme i tillegg til den syrlige gode smaken. Tørket surdeig vil på samme måte som våt surdeig senke pH-verdien på produktene og vil med en god bakeprosess oppnå alle de samme fordelene surdeig er kjent for.

Et brød bakt med surdeig tar opp mer væske og har en smidigere deig under bakeprosessen. Surdeigsbakst får derfor en god, saftig og skjærefast kjerne og er i tillegg mer motstandsdyktig mot mugg og har god holdbarhet. Deigen til våre surdeigsstykker får også ekstra lang hviletid for å få frem de karakteristiske luftboblene man finner i surdeig.

– Kombinasjonen av surdeig, lengre hviletid på deigen og baking i steinovn øker aromaen og bringer smakene sterkere frem, samtidig som du får de store porene og den sprø skorpen, sier Gunnar Ragnarsson, tredjegenerasjonsbaker og utviklingssjef i Hatting.

Hvilke bakverk finnes i Håndværk-serien og hvor kjøper jeg dem?

Surdeigstykker

Hatting Håndværk SurdeigsstykkerKombinasjonen av surdeig, lengre hviletid på deigen og steinovn øker aromaen og bringer smakene sterkere frem, samtidig som du får de store porene og den sprø skorpen.

Visste du dette om surdeig? Les mer om Håndværk Surdeigstykker.

Hatting Surdeigstykker får du kjøpt i Rema 1000, Meny, Coop Mega, Coop Extra, Coop Obs!, samt utvalgte Bunnpris, Spar og Joker.

Veggen spelt

Spelt er et urkorn som har vært dyrket i mer enn 4.000 år og er opphavet til hvete. Veggen er navnet på et kryssmønster fra 1500-tallet som signaliserte luksus. Veggen spelt er historie og smak i ett. En saftig og myk kjerne med en tynn og sprø skorpe.

Les mer om Håndværk Veggen spelt – rundstykker med rik historie.

Hatting Veggen Spelt får du kjøpt i alle dagligvarebutikker.

Gourmetstykker

Gourmetstykker med sesamfrø og solsikkekjernerDen varme steinplaten i ovnern rister solsikkekjernene og gir en fantastisk nøtteaktig armoa samtidig som undervarmen gir saftige rundstykker. Valmuefrøene skaper en god smakskontrast til solsikkekjernene.

Les mer om Håndværk Gourmetstykker.

Hatting Gourmetstykker fås kjøpt i Kiwi, Spar, Meny, Bunnpris, samt utvalgt Rema 1000.

Gourmet hvitløksbaguetter

Hatting Håndværk Gourmet HvitløksbaguetteI denne hvitløksbaguetten bruker vi råvarer som hvitløk, ekte smør og olivenolje. Durumhvete gir bedre og sprøere skorpe rundt hele baguetten.

Les mer om Håndværk Gourmet hvitløksbaguetter.

Hatting Gourmet hvitløksbaguetter fås kjøpt i Meny, Coop Obs!, samt utvalgte Rema 1000, Joker, Spar, Bunnpris og Coop Mega.

Praktisk informasjon om Håndværk

Hvor lenge holder Håndværk-produktene seg?

Hatting Håndværk er stemplet med best før-dato. Best før er ikke det samme som siste forbruksdag. Så lenge de ser, lukter og smaker bra kan de fremdeles spises.

Hva er steketiden?

Rundstykkene stekes slik:

Legg de frosne rundstykkene på en rist og plasser midt i kald ovn. Sett ovnen på 190°C varmluft og stek i 10-11 minutter. La rundstykkene hvile i 3 minutter før servering.

eller

Varm opp ovnen til 210°C over- og undervarme. Legg de frosne rundstykkene på en rist, plasser midt i ovnen og stek i 10-12 minutter. La rundstykkene hvile i 3 minutter før servering.

Hvitløksbaguettene stekes slik:

Legg de frosne baguettene på en rist midt i kald ovn. Sett ovnen på 190°C varmluft og stek i 12-15 minutter tl baguettene får en gylden farge og smøret har smeltet. La baguettene hvile i 3 minutter før servering slik at varmen fordeler seg og baguettene får en tynn, sprø skorpe.

Dersom rundstykkene eller hvitløksbaguettene er tinte kan steketiden reduseres med 3-5 minutter

Hvordan skal de oppbevares?

Produktene skal oppbevares i fryser ved -18°C eller kaldere.

Hattings rundstykker kan ligge to døgn i romtemperatur i lukket pose før du steker dem. Perfekt når du skal på hytta eller har liten fryseplass! Når du steker tinte rundstykker eller hvitløksbaguetter kan du redusere steketiden med 3-5 minutter.

Tinte produkter bør ikke fryses på nytt. Unngå å legge produktene i kjøleskap.

Hvem er Gunnar Ragnarsson?

Gunnar er ansatt i Hatting og arbeider hver dag med å utvikle nye Hattingprodukter.

Gunnar vokste opp i en familie av bakere med sitt eget bakeri. Valget var enkelt da Gunnar skulle velge utdannelse; han skulle bli baker. Gunnar er utdannet bakemester med hovedoppgave i surdeig.

Hva er surdeig?

Surdeig er en gjæret deig som blandes i ny deig for å få den til å gjære. Surdeigen lages av en blanding av varmt vann og mel, hvor det utvikles melkesyrebakterier, og gjærsopper som forgjærer sukkerarter til alkohol og karbondioksid. Melkesyren gir brødet en syrlig smak. Surdeig blir ofte brukt i rugbrød ettersom rug ikke danner sterkt nok glutennett til å holde på gassene som dannes av industrigjær. Bruk av surdeig i rundstykker gir en sprø skorpe og store luftbobler.

Vi i Hatting elsker surdeig og lager våre egne Surdeigstykker som inneholder en spesielt stor mengde surdeig. Vi har også surdeig i andre produkter for å løfte smaken, som f.eks. Veggen Spelt og Gourmet hvitløksbaguette.

Hva mener vi med steinovnsbakt?

Flere av våre rundstykker er bakt i steinovn. Det som skiller en steinovn fra en normal ovn er at åpne flammer varmer opp store steiner som rundstykkene ligger på mens de bakes. Dette øker aromaen – og gir mer luftig bakst.

Visste du at bakeriet vårt i Danmark var det første store bakeriet som importerte og tok i bruk en italiensk steinovn til brød- og rundstykkebakst i hele Nord-Europa?

Hva mener vi med naturlige råvarer?

Alle råvarene vi bruker er basert på naturlige ingredienser. Istedenfor å bruke konserveringsmidler fryser vi inn produktene umiddelbart når de er ferdigbakt slik at de fremdeles beholder den deilige, saftige og nystekte Hatting-smaken.

Inneholder Håndværk E-stoffer?

Ja, de inneholder E-stoffer laget av naturlige ingredienser. Her er en oversikt og forklaring:

  • E300: Askorbinsyre (bedre kjent som vitamin C), antioksidant som finnes naturlig i frukt, bær og grønnsaker.
  • E330: Sitronsyre, naturlig konserveringsmiddel. Finnes kun i hvitløksbaguettene.
  • E412: Fortykningsmiddel (guarkjernemel), utvunnet av den tropiske Guarplanten.
  • E472e: Emulgator; mono- og diacetylvinsyreestere av glyserider av vegetabilske fettsyrer (bedre kjent som rapsolje).

Kan jeg som er veganer spise Hatting Håndværk?

Ja, du kan spise alle rundstykkene i serien, utenom Gourmet hvitløksbaguetter da de inneholder smør.

Inneholder produktene mye salt?

Alle produktene inneholder salt, men ikke i store mengder. Innholdet av salt i serien er mellom 0,95g og 1,3g per 100g. Salt øker aromaen i mat, så vi prøver å oppnå mest mulig aroma med minst mulig salt. Derfor kan man oppleve at saltnivået i de forskjellige produktene våre er forskjellige.

Hva gjør jeg ved feil eller mangler ved produktet?

Dersom du mangler et rundstykke i posen eller oppdager en annen feil beklager vi på det sterkeste og ber deg sende inn en reklamasjon her.

Hva er Hatting?

Hatting Bageri ble grunnlagt i 1947 i byen Hatting ved Horsens i Danmark. Den gang begynte vi å bake kavringer og lagkakebunner. I 1980 begynte vi å bake brød som fryses ned direkte etter steking. Slik holdt brødene seg ferske og saftige. Nå er vi en av Europas ledende brødprodusenter.

Hatting er en del av Lantmännen Unibake Norge. Vi holder til på Langhus sør for Oslo, der vi også har produksjon av pølse- og hamburgerbrød. Lantmännen Unibake eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder. Mer informasjon finnes på våre nettsider hatting.no.