Hjemmelaget sjokoladepålegg uten sukker

Hjemmelaget sjokoladepålegg uten sukker

Dette deilige, hjemmelagde sjokoladepålegget er ikke tilsatt sukker, så du kan servere det til hele familien med god samvittighet. Nydelig på nystekte rundstykker, for eksempel Grovstykker med havre og fullkornshvete!

Til hjemmelaget sjokoladepålegg uten sukker trenger du

150 g cashewnøtter (rå, uten salt)
200 g dadler (ca. 10 stk, vekt uten sten)
1,5 dl vann
4 ss kakaopulver (100 prosent kakao)
2 ss honning, agave- eller lønnesirup (kan sløyfes)

Slik gjør du:
Kok opp vannet og hell det over dadlene. La dem trekke cirka ti minutter. Finhakk nøttene i en blender eller kjøkkenmaskin.

Ha alle de andre ingrediensene i blenderen sammen med nøttene, og kjør det til en glatt masse. Stopp blenderen et par ganger, og skrap ned fra sidene med en slikkepott. Spe eventuelt med litt vann hvis sjokoladepålegget blir for tykt.

Ha sjokoladepålegget over i en tett boks eller glass og oppbevar i kjøleskapet.

hjemmelaget sjokoladepålegg sukkerfritt

Se flere gode oppskrifter til rundstykker her.

Foto: VG partnerstudio