Protein-BLT på tur

Protein-BLT på tur

Hvis man er så heldig å ha noen timer for seg selv på en søndag, er noe av det fineste som finnes å sykle innover i marka. Det er noe med den friske luften, lukten og stillheten som klarner hodet og gir en både ro og overskudd på en måte som bare noen timer i marka kan.

En av våre favoritt-turer hvis man bor eller befinner seg i nærheten av Asker, er en rundtur hvor du starter på Semsvann, sykler til Store Sandungen via Gupu og deretter tilbake til utgangspunktet.  På denne ruta får du variert og nydelig natur og dessuten store muligheter for melkesyre i lårene.

Det eneste problemet med denne rundturen er at det er så mange fine steder underveis, at det er vanskelig å velge hvor du skal spise nisten din. Men når du først setter deg ned, er det lite som smaker så godt som den nisten du har i sekken. Med en deilig og proteinrik BLT på lur får du en god pause på alle måter, og litt ekstra påfyll til resten av turen.

Du trenger:
Hatting Proteinstykker
Baconskiver
Tomater
Isbergsalat eller crispisalat
Majones (gjerne hjemmelaget)

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader. Stek bacon på et stekebrett med bakepapir i cirka 15 minutter til det er sprøtt og deilig!

Del rundstykkene og smør topp og bunn med majones. Fyll rundstykket lagvis med tomat, bacon og salat. Pakk hvert rundstykke i papir og oppbevar dem i lufttett matboks til de skal nytes.

Tips: For en vegetarvariant bytter du ut bacon med tynne skiver grillet Halloumi eller aubergine. Ønsker du en ekstra proteinboost, kan du også ha på et hardkokt egg eller speilegg.

Proteinstykker passer til tur og trening

Hjemmelaget majones

Ønsker du å lage din egen majones?

Da trenger du:
2 eggeplommer
1 ts dijonsennep
2 dl solsikkeolje
sitronsaft
salt og pepper

Og gjør slik:
Først er det viktig at alle ingrediensene har romtemperatur. Visp sammen eggeplommer og sennep. Hell deretter i olje litt etter litt oppi eggeblandingen i en tynn stråle. Rør hele tiden. Du vil etterhvert se at majonesen begynner å tykne. Til slutt tilsetter du sitronsaft og smaker til med salt og pepper. Blir majonesen for tykk – kan du tilsette litt vann til slutt.

Tips for perfekt majones: Pisk for hånd med en visp eller bruk kjøkkenmaskin med ballongvisp. Husk å ha i oljen litt og litt, og bare et par dråper i begynnelsen.

Hjemmelaget majones på glass

Her finner du flere proteinrike oppskrifter.

Tekst og bilder: @familiematblogg