Rundstykker med gravlaks og dillkrem

Rundstykker med gravlaks og dillkrem

Unn deg litt ekstra luksus til helgefrokosten. Hurtiggravet laks er ferdig på bare én time. Du kan også lage den kvelden i forveien hvis du vil sove ekstra lenge. Slik lager du enkelt dine egne luksussmørbrød med nystekte rundstykker.

Til hurtiggravet laks trenger du:

En pose Hatting rundstykker
Aspargestopper

Til dillkremen:
1 dl Crème Fraîche
1-2 ts grov sennep
2 ss finhakket dill

Til gravlaksen:
Ca 300 g skinn- og benfri laksefilet
2 ts sukker
2 ts salt
1 liten neve fersk, hakket dill

Slik gjør du:
Bland salt og sukker sammen, og strø halvparten utover et serveringsfat, sammen med halvparten av dillen. Skjær laksen i tynne skiver og legg skivene utover fatet, i ett enkelt lag. Strø over resten av salt- og sukkerblandingen og dillen. Dekk til med plastfolie, og sett i kjøleskapet i minst én time før servering, gjerne over natten.

Bland sammen alle ingrediensene til dillkremen og smak eventuelt til med litt salt og pepper. Kok aspargestopper i lettsaltet vann i et par minutter til de er myke, men fremdeles har god tyggemotstand. Stek rundstykkene etter anvisning på pakken og topp med gravlaks, dillkrem og aspargestopper.

Hurtiggravet laks med rundstykker

Lyst på flere oppskrifter med Grovbakst?

Tekst og bilder: @familiematblogg