Rugstykker med brie og fikenmarmelade

Rugstykker med brie og fikenmarmelade

Når du vil unne deg noe godt i en fei er det perfekt å ha deilig fikenmarmelade og hvetefrie rugstykker på lur. Rugstykkene steker du lett i ovnen, tiner og spiser som de er – eller gi dem en rask tur i brødristeren.

Du trenger:
Hatting Hvetefrie rugstykker
Moden brie, romtemperert

Til fikenmarmeladen:
200 g tørket fiken
70 g rosiner
1 dl vann
4 ss sukker
2 ss balsamicoeddik
Sitron

Slik gjør du:
Skjær fikenene i små biter og ha dem i en liten kjele sammen med rosiner, vann sukker og balsamicoeddik. Kok forsiktig opp og la det småkoke under lokk til fikenene er blitt myke. Det tar ca 30-40 minutter. Smak til med litt sitronsaft. Kjør blandingen med en stavmikser, så får du en jevnere konsistens. Ha den over på et glass og oppbevar i kjøleskap.

Ha et par skiver brie på hvert rugstykker og topp med deilig fikenmarmelade.

Tekst og bilder: @familiematblogg