Når du vil unne deg noe godt i en fei er det perfekt å ha deilig fikenmarmelade og fryste rundstykker på lur.
Til rundstykker med brie og fikenmarmelade trenger du:
En pose Hatting rundstykker
Moden brie, romtemperert
Til fikenmarmeladen:
200 g tørket fiken
70 g rosiner
1 dl vann
4 ss sukker
2 ss balsamicoeddik
Sitron
Slik gjør du:
Skjær fikenene i små biter og ha dem i en liten kjele sammen med rosiner, vann sukker og balsamicoeddik. Kok forsiktig opp og la det småkoke under lokk til fikenene er blitt myke. Det tar ca 30-40 minutter. Smak til med litt sitronsaft. Kjør blandingen med en stavmikser, så får du en jevnere konsistens. Ha den over på et glass og oppbevar i kjøleskap.
Del rundstykkene i to, ha på et par skiver brie og topp med deilig fikenmarmelade.
Lyst på flere oppskrifter med Grovbakst?
Tekst og bilder: @familiematblogg