Grønn ertesuppe og rundstykker

Grønn ertesuppe og rundstykker

Noen ganger er faktisk det enkle også det beste. Som en irrgrønn ertesuppe med bare fem ingredienser som tar deg ti minutter å lage. Like populær blant store som små. Server den med grove rundstykker, noen fiskebiter, stekt bacon, kanskje et kokt egg eller litt friske urter. Nam!

Til ertesuppe trenger du:

400 gram frosne erter
3 ss smør
2 hakket sjalottløk
7 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
1 dl fløte, creme fraiche eller rømme
salt, pepper
evt cayennepepper

Til ertesuppen passer det godt med Havrestykker.

Slik gjør du:
Fres løken i smøret. Ha i ertene. Hell over kraften og kok opp. La det småkoke i 3-4 minutter. Ha i fløten, evt rømme eller creme fraiche. Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser slik at du får en jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper.

Ertesuppe med rundstykker

Her finner du flere enkle middager.

Tekst og bilder: @familiematblogg