NYHET: Lag digg street food hjemme

NYHET: Lag digg street food hjemme

Vi håper vår nye, rosa street food-serie vil inspirere grillglade nordmenn til å lage digg gatemat selv og tenke nytt rundt grillmaten.

De to nyhetene Bao dampede burgerbrød og French hot dog baguette vil gi grillingen i de norske hjem en ny og mer eksotisk dimensjon. Begge produkter inngår i grillkampanjen til REMA 1000 og selges sammen med burger- og pølsebrød fra uke 17.

Asiatisk vri med bao dampede burgerbrød

Bao dampede burgerbrødBao dampede burgerbrød er myke, luftige burgerbrød inspirert av det asiatiske kjøkkenet, altså en type steam buns med litt annet bruksområde.

Det kan brukes til vanlig tradisjonell burger eller annet spennende fyll. Dette inspirerer til nytenkning rundt burgeren og bruk av eksotiske street food-smaker hjemme.

Kanskje synes du retten på bao-pakningen ser fristende ut? Det er en asiatiskinspirert rett med fritert kylling, syltede grønnsaker og hoisinsaus som abolutt er verdt et forsøk.

Ønsker du heller en skikkelig saftig fiskeburger? Da kan du prøve denne oppskriften på en smakfull burger med salmalaks og deilig hoisin- og srirachasaus.

Slik tilbereder du bao burgerbrød:

For en autentisk asiatisk smaksopplevelse, deles brødene i to før de dampes i bambuskurv eller på rist over en kjele med vann. Men brødene kan også pensles med litt olje på begge sider og varmes raskt på grillen.

Fransk hotdog-brødet er tilbake!

French Hot Dog BaguetteFrench hot dog baguette – også kjent som monte frank – har vært savnet i Norge ifølge alle henvendelsene vi i Hatting har fått. Nå er dette kjærkomne brødet som de fleste kjenner som et pølsebrød tilbake – nå bakt med surdeig for enda bedre smak.

Selv om fransk hotdog-brødet har et hull som passer perfekt til pølse, kan det brukes til det meste. Splitter man brødet i to, kan det fylles med det man måtte ønske av herlig fyll, og så er det helt perfekt på grillen!

Trenger du inspirasjon til hva du kan fylle French hot dog baguetten med? Da kan du for eksempel prøve den populære vietnamesiske baguetten bánh mì. Det er den generelle betegnelsen på brød i Vietnam, men refererer stort sett til denne retten som har sitt opphav fra tiden da Vietnam var en fransk koloni fra midten av 1800-tallet.

Eller ønsker du rett og slett å piffe opp det tradisjonelle pølsemåltidet? Prøv fransk hotdog med pølse og syltet rødløk, og vips så har du et smakfullt måltid.

Visste du at hele 2.5 milliarder mennesker verden over spiste street food hver dag allerede i 2007, ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk?

Hva er street food?

Street food er enkle, smakfulle småretter som tradisjonelt serveres fra boder og food trucks på gaten og ofte mikser smaker fra ulike verdenshjørner.

I Norge har pølser, hamburgere og kebab kanskje vært den vanligste gatematen, men de siste årene har foodtrucks og mathaller erobret storbyer verden over, også i Norge. Man kan velge blant retter fra hele verden, servert veldig raskt og folk har relativt høye krav til kvalitet.

Se flere oppskrifter på street food du kan lage hjemme.