Hva er Grovbakst?

Hva er Grovbakst?


Nå er det enda enklere å ta fornuftige valg i butikken – se etter de grønne posene. I den nye serien Grovbakst har vi samlet et knippe deilig bakverk. Alle er bakt med grove melsorter og inneholder kun naturlige råvarer.

I de grønne posene vil innholdet alltid ha tre eller fire kaker på grovhetsskalaen. Produktene skal være en kilde til fiber og følge nøkkelhullskravene til salt og sukker. De fleste produktene i serien er nøkkelhullsmerket*. På grunn av vår bakemetode og fryseteknikk, inneholder produktene kun naturlige råvarer og ingen konserveringsmidler.

Hvorfor er fiber viktig?

Helsedirektoratet anbefaler grove kornprodukter i det daglige kostholdet. Grove kornprodukter er en god kilde til kostfiber. Deres anbefaling er at man bør spise 70-90 gram sammalt mel eller fullkorn per dag. For eksempel vil ett grovt møllehjul gi i underkant 30 gram sammalt mel.

Hvilke produkter finnes i serien og hvor kjøper jeg dem?

Her finner du en oversikt over alle produktene i Grovbakst-serien og hvor du kan kjøpe dem.

Hvor lenge holder Grovbakst-produktene seg?

Hatting Grovbakst er stemplet med best før-dato. Best før er ikke det samme som siste forbruksdag. Så lenge de ser, lukter og smaker bra kan de fremdeles spises.

Hva er steketiden?

Rundstykkene stekes 10-11 minutter på 190°C varmluft eller 210°C over- og undervarme. Hvitløksbaguettene tar 12-15 minutter. Pitabrød stekes 5-6 minutter.

Hvordan skal de oppbevares?

Produktene skal oppbevares i fryser.

Hattings rundstykker kan ligge to døgn i romtemperatur i lukket pose før du steker dem. Perfekt når du skal på hytta eller har liten fryseplass! Når du steker tinte rundstykker kan du halvere steketiden.

Tinte produkter bør ikke fryses på nytt. Unngå å legge produktene i kjøleskap.

Hva mener vi med naturlige råvarer?

Alle råvarene vi bruker er basert på naturlige ingredienser. Istedenfor å bruke konserveringsmidler fryser vi inn produktene umiddelbart når de er ferdigbakt slik at de fremdeles beholder den deilige, saftige og nystekte Hatting-smaken.

Inneholder Grovbakst E-stoffer?

Ja, de inneholder E-stoffer laget av naturlige ingredienser. Her er en oversikt og forklaring:

  • E300: Askorbinsyre (C-vitamin), antioksidant som finnes naturlig i frukt, bær og grønnsaker.
  • E412: Fortykningsmiddel (guarkjernemel), utvunnet av den tropiske Guarplanten.
  • E472e: Emulgator; mono- og diacetylvinsyreestere av glyserider av vegetabilske fettsyrer (rapsolje).
  • E330: Sitronsyre, naturlig konserveringsmiddel. Finnes kun i hvitløksbaguettene.

Hvor mye fiber er det i Grobakst?

Produktene varierer fra 4g kostfiber (Grove hvitløksbaguetter) til 8,4g kostfiber (Ekstra grove rundstykker) per 100g.

Helsedirektoratet anbefaler grove kornprodukter i det daglige kostholdet. Grove kornprodukter er en god kilde til kostfiber. Deres anbefaling er at man bør spise 70-90 gram sammalt mel eller fullkorn per dag. For eksempel vil ett Fullkorns møllehjul gi i underkant 30 gram sammalt mel.

Kan jeg som er veganer spise Hatting Grovbakst?

Ja, du kan spise alle rundstykkene i serien, men ikke Grove hvitløksbaguetter da de inneholder ekte smør.

Er alle Grovbakst-produktene nøkkelhullsmerket?

Alle produktene følger nøkkelhullskravene til salt og sukker. De fleste produktene i serien er nøkkelhullsmerket. Enkelte av produktene oppnår ikke nøkkelhull fordi de inneholder for høyt innhold av umettet fett fra frø, nøtter eller kjerner. Hvitløksbaguettene er ikke nøkkelhullsmerket på grunn av fett fra ekte smør.

Inneholder produktene mye salt?

Alle produktene følger nøkkelhullskravene til salt og inneholder 0,96g salt per 100g eller lavere.

Hva gjør jeg ved feil eller mangler ved produktet?

Dersom du mangler et rundstykke i posen eller oppdager en annen feil beklager vi på det sterkeste og ber deg sende inn en reklamasjon her.

Hva gjør dere for bærekraft?

Vi har redusert størrelsen på posene tilsvarende 17.100 kvm plast per år. Mindre luft i posene vil også bety mer effektiv og mindre forurensende transport.

Dette er Hatting

Hatting Bageri ble grunnlagt i 1947 i byen Hatting ved Horsens i Danmark. Den gang begynte vi å bake kavringer og lagkakebunner. I 1980 begynte vi å bake brød som fryses ned direkte etter steking. Slik holdt brødene seg ferske og saftige. Nå er vi en av Europas ledende brødprodusenter.

Hatting er en del av Lantmännen Unibake Norge. Vi holder til på Langhus sør for Oslo, der vi også har produksjon av pølse- og hamburgerbrød. Lantmännen Unibake eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder. Mer informasjon finnes på våre nettsider hatting.no.

*Enkelte av produktene oppnår ikke nøkkelhull fordi de inneholder for høyt innhold av umettet fett fra frø, nøtter eller kjerner.